Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne treba napuhavati'

Glavašević: Okretanje leđa Tataloviću ne odražava stavove svih branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević rekao je sinoć u Splitu da je Ministarstvo branitelja sigurno kako negodovanje branitelja koji su okrenuli leđa izaslaniku predsjednika Republike Siniši Tataloviću na obilježavanju 22. godišnjice pogibije Josipa Jovića ne odražava stavove cjeline braniteljske populacije.

Stajalište je Ministarstva branitelja da "ne treba napuhavati" negodovanje branitelja na komemoraciji na Plitvicama, rekao je Glavašević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Je*ala vas smrt!'' Dežulović nakon kolumne koja je mnoge zgrozila: "Ne propituje se žrtva Vukovara već oni koji njome trguju" Slika nije dostupna Osudio uvrede i politizaciju Josipović: Ponašanje nekih na Plitvicama uvreda je Josipu Joviću

"Okretanje leđa izaslaniku predsjednika Republike Siniši Tataloviću je nepriznavanje institucije predsjednika RH, a to nije lijepo. Mi smo sigurni da to uopće ne odražava stavove branitelja. Radilo se o jednom malom broju branitelja koji je sudjelovao u tome i sa sigurnošću možemo reći kako oni ne predstavljaju cjelinu braniteljske populacije“, rekao je Glavašević na traženje novinara da komentira taj slučaj.

>> Josipović: Ponašanje nekih na Plitvicama uvreda je Josipu Joviću

Glavašević je nazočio humanitarnom koncertu za splitski Centar za autizam.

Na komemoraciji na Plitvicama, 31. ožujka, izaslanik predsjednika Ive Josipovića Siniša Tatalović je u uvodnom govoru, uz ostalo, ispričao predsjednika koji je bio spriječen odazvati se skupu, a stotinjak branitelja povuklo se sa skupa dvadesetak metara dalje, glasno negodujući.

Iz Ureda Predsjednika RH tim povodom jučer je priopćeno da predsjednik Josipović smatra neprimjerenom i uvredljivom politizaciju te komemoracije od strane dijela nazočnih, uvredom prema junaku Josipu Joviću i njegovoj obitelji, a posebno se ističe da je neprihvatljivo bilo vrijeđanje savjetnika predsjednika Republike Siniše Tatalovića po nacionalnoj osnovi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene