Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaševi odvjetnici na obavijesnom razgovoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici Branimira Glavaša - Dražen Matijević i Marko Dumančić danas su bili na obavijesnom razgovoru u osječkoj policiji, nakon čega su novinarima izjavili da je riječ o "nečuvenom pritisku na njihov rad".

Dražen Matijević rekao je nakon razgovora u policiji, koji je trajao pet minuta, da je odbio bilo kakav razgovor i davanje obavijesti o iskazu svjedoka na sudskom ročištu u Zagrebu, održanom 11. studenoga kod istražnog suca Zdenka Posavca koji vodi istragu protiv Glavaša i Krunoslava Fehira u tzv. slučaju garaža. Zbog Glavaševa zdravstvenog stanja ta je istraga privremeno prekinuta.

Pročitajte i ovo Robert Travaš i Ivana Kopčić Posljedice još od lani U štrajku sudaca ne trpe samo stranke: "Svaki mjesec u kojemu nema ročišta, mi ostajemo bez prihoda" Ilustracija Prizivaju prisebnost i suzdržanost Pružili ruku mira: Kina želi posredovati u smirivanju sukoba na Bliskome Istoku

Dodao je kako niti ne zna je li uopće toga dana bio na ročištu, te o kojem se svjedoku radi, a kada provjeri, da će to reći novinarima.

U policiju je pozvan telefonski, ocijenivši da je "riječ o gruboj
provokaciji" te da mu se "u 40 godina odvjetničkog rada nije dogodilo da ga policija zove na obavijesni razgovor zbog posla, pa čak ni u prošlom sistemu kada su ga često prozivali kao neprijatelja države". 

Dodao je kako je na razgovor u osječku PU pozvan na zahtjev općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu.

Odvjetnik Marko Dumančić u policiju je također telefonski pozvan na obavijesni razgovor u 12 sati, koji je također trajao kratko, desetak minuta. Nakon izlaska iz policije novinarima je rekao da je očito riječ o pokušaju zastrašivanju, no da njega "nitko ne može zastrašiti".

Dodao je kako mu u policiji nisu predočili ni novinske članke niti bilo kakve dokumente u kojima bi stajalo da se radi o povredi tajnosti postupka sudskog ročišta od 11. studenoga, te da također "ovako na pamet ne zna o kojem je svjedoku riječ".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene