Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavašev odvjetnik kazneno prijavio Fabera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dražen Matijević, odvjetnik Branimira Glavaša, danas je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kazneno prijavio načelnika i djelatnike osječko-baranjske Policijske uprave Vladimira Fabera, Dinka Perića i Vjeku Tapšanjija zbog kažnjiva djela pokušaja sprječavanja dokazivanja.

U kaznenoj prijavi Matijević navodi kako je svjedok u istražnom postupku pred Županijskim sudom u Osijeku u slučaju Glavaš 11. prosinca izjavio da je na njega vršen pritisak da lažno svjedoči protiv Glavaša.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesuđeni umjetnik Incident u Muzeju umjetnosti: Zaposlenik objesio svoju sliku Slika nije dostupna 'Radi pritisak na pravosuđe' HDSSB protiv Bajića podnio kaznenu prijavu

'Iz tog iskaza jasno je vidljivo kako se od svjedoka zahtijevalo ili ga se nagovaralo na davanje lažnog iskaza u dva navrata, te da su mu djelatnici policije predlagali, sugerirali ili čak zahtijevali da lažno tereti pojedine osobe u postupku koji se vodi za kažnjiva djela ratnog zločina, a za to su svjedoku obećavali status zaštićenog svjedoka, novac i mogućnost iseljenja u Australiju', naveo je Matijević u kaznenoj prijavi.

Matijević navodi kako davanju iskaza, o čemu postoji i zapisnik, nazočio i zamjenik županijskoga državnog odvjetnika, pa očekuje da će i on, s obzirom na to da je saznao za kažnjivo djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, i sam podnijeti kaznenu prijavu.

Odvjetnik Matijević zahtijeva da 'Općinsko državno odvjetništvo
jednako ažurno, kao što je postupilo pokrećući postupak protiv odvjetnika Krešimira Krsnika, pokrene postupak i protiv prijavljenih podnošenjem istražnog zahtjeva Županijskom sudu u Osijeku'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene