Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš traži održavanje konzultacija u bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvooptuženik za kazneno djelo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom u tzv. slučajevima 'garaža' i 'selotejp' Branimir Glavaš uputio je podnesak zagrebačkom Županijskom sudu u kojemu moli da mu se u Bolnici za osobe lišene slobode omoguće izvanredni posjeti.

U podnesku, putem svojih odvjetnika, Glavaš, koji trenutačno boravi u Bolnici za osobe lišene slobode kao zatvorenik i pacijent moli predsjednika Sudskog vijeća Željka Horvatovića da mu se prvi takav posjet omogući ovu subotu ili nedjelju njegovim stranačkim kolegama iz HDSSB-a Vladimiru Šišljagiću, Ivanu Drmiću i Krešimiru Bubalu, uz obrazloženje da se liste za predstojeće parlamentarne izbore moraju predati do 31. listopada, a s obzirom da je on nositelj liste HDSSB-a za 4. i 5. izbornu jedinicu, nužne su im konzultacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka s vrha Branimiru Glavašu i službeno oduzeta sva odličja Slika nije dostupna Poruka iz stranke HDSSB nije iznenađen zbog uhićenja, i dalje stoje iza Glavaša

>> Županijski sud odbio Glavašev zahtjev za izvanrednim posjetima

U podnesku se navodi kako je optuženik svjestan da su njegova prava i slobode ograničeni određenjem pritvora, ali drži kako ta ograničenja moraju biti svedena na minimalnu mjeru, u skladu sa svrhom i razlogom određivanja pritvora.

Dodaje se kako njegova obrana smatra da 'pritvorski razlog ne isključuje pravo optuženog da se bavi politikom te kako ima pravo na izborima birati, ali i biti biran'.

Napominje kako se oduzimanjem imuniteta optuženiku nije diralo u status saborskog zastupnika te da upravo od te dužnosti optuženik zarađuje sredstva za život, a da bi se onemogućavanjem prava da iziđe na izbore, barem djelomice ravnopravno s ostalim kandidatima, kršila njegova ljudska i ustavna prava, prvenstveno pravo na rad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene