Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš svjedocima postavljao pitanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga protiv na zagrebačkom je Županijskom sudu nastavljena saslušanjem petorice bivših osječkih branitelja, a njihovim je iskazima ponovno nazočio Glavaš, iako već 27 dana štrajka glađu.

"Usprkos štrajku glađu Glavaš i dalje aktivno sudjeluje u saslušanjima svjedoka, prati njihove iskaze i postavlja pitanja", izjavio je odvjetnik Ante Madunić. Dodao je kako i samo Glavaševo pojavljivanje pred sudom govori da njegovo zdravstveno stanje još uvijek nije kritično.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glavaš doveden na saslušanje svjedoka Slika nije dostupna Odgođeno saslušanje u slučaju Glavaš-Fehir

Istražni sudac, naime, svakog jutra iz zatvorske bolnice, gdje se Glavaš nalazi, traži mišljenje o njegovoj zdravstvenoj sposobnosti, o čemu ovisi i dolazak na sud.

Petorica koje je istražni sudac danas saslušao dio su grupe od deset svjedoka čije je saslušanje tužiteljstvo naknadno predložilo kako bi se utvrdilo naziv i status jednice kojoj su pripadali. 

Riječ je o zaštitnoj ili prištabskoj bojni, u medijima spominjanoj i kao BOB - Branimirova osječka (ili obrambena) bojna. Dio pripadnika te postrojbe, čiji status na početku Domovinskog rata nije u potpunosti rasvijetljen, kasnije je bio u sastavu 106. osječke brigade.

Nakon današnjeg saslušanja Ivica Rupanera, Tihomira Petrinšaka, Nenada Ribića, Mirka Balaša i Bore Ivkovića, sudac Zdenko Posavec još će trojicu svjedoka iz te skupine saslušati sutra.

Današnjem saslušanju prisustvovao je i Glavašev suosumnjičenik Krunoslav Fehir, koji se brani sa slobode. Fehir je pred istražnim sucem priznao zločin i Glavaša optužio kao nalogodavca ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku.

Glavaša tužiteljstvo tereti da je osobno naredio zlostavljanje i
ubojstvo srpskih civila Čedomira Vučkovića i Đorđa Petkovića te mučenje troje srpskih civila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene