Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radije nego u 'hrvatskom kazamatu'

VIDEO Glavaš: Radije ću robijati u Zenici nego u hrvatskom kazamatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Radije bih nevin osam godina robijao u Zenici nego u hrvatskom kazamatu', poručio je Glavaš

Branimir Glavaš je obznanio da će zatvorsku kaznu za ratne zločine u Osijeku radije služiti u zatvoru u Zenici. Glavaš je svoju odluku obznanio u obraćanju putem video linka na sjednici Glavnog odbora HDSSB-a koja se održava na zagrebačkom Velesajmu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna Nije htio ispasti kukavica Drmić: Predao sam Jurišiću 70.000 eura za pomoć Glavašu

>> VIDEO: Bebić Drmića izbacio iz sabornice

'Radije ću nevin robijati u zatvoru u Zenici nego više i jedan dan politički presuđen u hrvatskom kazamatu', rekao je Glavaš u svom javljanju, kako je sam rekao, iz egzila.

Ponovio je svoju tvrdnju da je politički presuđen jer je trebao dobiti minimalno 20 godina zatvora ako je skrivio ono za što je osuđen te da ako je u njegovu krivnju bilo imalo sumnje, onda je i jedan dan zatvora previše.

'Vrhovni sud je donio odluku ponižavajuću, kompromisnu, političku i ne želim se vratiti u Hrvatsku koja ima tako skandalozno pravosuđe i besramnu vlast', poručio je Glavaš.

Obiteljima žrtava je poručio da ne vjeruju hrvatskom pravosuđu

Obiteljima žrtava za čija ubojstva je optužen poručio je da nije kriv za njihova ubojstva te im je poručio da ne vjeruju hrvatskom pravosuđu.

Kazao je da ga mnogi pitaju zašto se sjednica održava u zagrebu a ne u Osijeku, te je naglasio da se tu održava jer je glavni grad Slavonaca i Baranjaca Zagreb.

 

Saborski odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove prije nkoliko dana jednoglasno je donio odluku o prestanku prava na plaću i zastupnički paušal Glavašu.

Nedavno je Ministarstvo pravosuđa zaprimilo 'zamolnicu' suca koji je na Županijskom sudu vodio prvostupanjski postupak protiv Branimira Glavaša da nadležna tijela BiH preuzmu izvršenje Glavaševe presude, nakon što je ona odlukom Vrhovnog suda postala pravomoćna.

Prema pravnoj proceduri Ministarstvo pravde BiH navedenu zamolnicu prosljeđuje tamošnjem nadležnom sudu koji provodi postupak egzekvature, odnosno izvršenja strane kaznene presude. Taj nadležni sud donosi i presudu kojom se preuzima izvršenje kazne i to sukladno propisima BiH. Glavaš je u BiH, čije državljanstvo također ima, otišao neposredno prije izricanja prvostupanjske presude kojom je s osam godina zatvora kažnjen zbog ratnog zločina u slučajevima 'garaža' i 'selotejp'. Vrhovni sud mu je krajem srpnja potvrdio presudu, ali i smanjio kaznu s deset na osam godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene