Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEMA NE NEDOSTAJE

Glavaš objavio fotografiju sa Šeksom i Kalmetom: "Susreli se stari prijatelji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš objavio je fotografiju s Vladimirom Šeksom, Božidarom Kalmetom i Petrom Šalom snimljenu u Petrčanima.

Branimir Glavaš objavio je na svom profilu na Facebooku fotografiju snimljenu u srijedu Petrčanima kod Zadra, na kojoj se vidi kako u neformalnom ljetnom izdanju na terasi jedu lubenicu i pijuckaju vino.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Vjeruje u odluku Ustavnog suda Šeks opleo po Milanoviću i najavio moguće scenarije: "Ustavni sud na prijedlog Vlade može dužnost povjeriti predsjedniku Sabora" Vladimir Šeks i Branimir Glavaš, arhiva suđenje za ratni zločin Branimir Glavaš Vladimiru Šeksu prijetio smrću?

"Susreli se stari prijatelji iz vremena stvaranja hrvatske države 1989. godine upravo sada u Petrčanima kod Zadra. Božidar Kalmeta, Petar Šale, Vladimir Šeks i moja malenkost. Tema nam ne nedostaje niti nakon gotovo trideset godina", napisao je Glavaš. 

Tema im zasigurno ne nedostaje s obzirom na to da se bar trojicom s fotografije manje ili više intenzivno bavi hrvatsko pravosuđe.

Glavašu je u srpnju opet skinut zastupnički imunitet kako bi mu se moglo ponovno suditi u slučajevima "Selotejp" i "Garaža". Suđenje Glavašu trebalo je započeti nekoliko dana ranije, no odgođeno je upravo zbog njegova imuniteta.

Prvu pravomoćnu presudu Vrhovnog suda Glavašu od osam godina zatvora, temeljem koje je služio zatvorsku kaznu u Mostaru s koje je pušten na privremeni otpust, Ustavni sud ukinuo je na početku 2015.

Vrhovni sud je 28. srpnja 2016. ukinuo prvostupanjsku presudu i od zagrebačkog Županijskog suda zatražio novo suđenje za ratne zločine nad osječkim Srbima.

Božidara Kalmetu, bivšeg HDZ-ova ministra mora, prometa i infrastrukture čeka objedinjeno suđenje u slučaju "Remorker" za izvlačenje novca iz Hrvatskih autocesta (HAC) i "Prometnu renesansu Hrvatske".

Uskok tvrdi da je u slučaju Remorker povezao ljude iz svojeg Ministarstva, Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta te da je sa suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

U optužnici za "Prometnu renesansu" tužiteljstvo tvrdi da je Kalmeta tijekom 2007. i 2008. koristeći ministarski položaj s odgovornom osobom marketinške agencije Fimi media dogovorio produkciju filma "Prometna renesansa Hrvatske", mimo javne nabave, "znajući da nema potrebe za naručivanje i plaćanja tog filma sredstvima Ministarstva". Tereti ga se da je Ministarstvo kojem je bio na čelu oštetio za više od 600 tisuća kuna.

I Petar Šale, nekadašnji državni pravobranitelj, nije nepoznato ime hrvatskom pravosuđu. U listopadu 2016. Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda vratilo je na dopunu slučaj u kojem ga je USKOK optužio zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Tereti ga se, naime, da je kao predstavnik države u sporu s tvrtkom Stipe Gabrića Jamba neosnovano priznao dug Ministarstva obrane veći od 17,3 milijuna kuna. 

Istraga protiv Šale pokrenuta je još davne 2008. godine. Šale, inače jedan od utemeljitelja HDZ-a koji je 2011. prešao u HSP, kao odvjetnik je zastupao jednog okrivljenika u slučaju "Selotejp"

Jedini koji se iz ovog društva ne povlači po sudovima jest Vladimir Šeks. Nekadašnji HDZ-ov predsjednik Sabora, nekoliko je godina proveo u političkom zapećku kamo ga je smjestio Tomislav Karamarko, bivši šef HDZ-a, no u posljednje vrijeme, doduše iz sjene, ponovo igra jednu od ključnih uloga u toj stranci. Iako su nekad bili tandem, s Glavašem se konačno razišao u travnju 2005. godine kada je ovaj i izbačen iz HDZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene