Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sa zatvorene sjednice

Glasnogovornica nove Vlade je Sunčana Glavak, a šef kabineta Neven Zelić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčana Glavak glasnogovornica je nove Vlade, a šef kabineta Neven Zelić.

Glasnogovornica Vlade bit će Sunčana Glavak, inače magistra novinarstva koja je u Saboru sjedila u njegovom šestom i sedmom sazivu.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Osim zastupničkih mjesta, Glavak je u Saboru obnašala i druge dužnosti - bila je članica Odbora za obitelj, mlade i sport, Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, članica Odbora za međuparlamentarnu suradnju te zamjenica člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH - EU.

Šef kabineta Oreškovićeve vlade biti Neven Zelić, pravnik iz HHO-a.

Ove dvije odluke donesene su na zatvorenom dijelu sjednice Vlade zajedno s još nekim kadrovskim odlukama.

Vlada je donijela odluku kojom se Tomislav Karamarko određuje članom Vlade Republike Hrvatske zaduženim za nacionalnu sigurnost, koji je po položaju član Vijeća za nacionalnu sigurnost i po položaju obavlja i dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija. Danom stupanja ove Odluke na snagu, prestaje važiti prethodna Odluka od 5. siječnja 2012. godine te se Ranko Ostojić razrješuje navedene dužnosti, priopćila je vladina Služba za odnose s javnošću.

Vlada je imenovala Ante Ćorušića vršiteljem dužnosti sanacijskog upravitelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Na osobni zahtjev razriješen je sanacijski upravitelj Hrvoje Vrčić. Dosadašnji predsjednik Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Zagreb Marko Rudnički je razriješen te je vršiteljem dužnosti predsjednika imenovan Željko Krznarić. Razriješeni su i članovi Vijeća Branka Grabovac i Antonio Juretić, a Bernardica Rubčić i Dubravka Sertić imenovane su vršiteljicama dužnosti člana.

Vlada je razriješila pomoćnicu ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gorenku Bulj na osobni zahtjev, radi odlaska u mirovinu.

Također na osobni zahtjev, razriješen je Zdenko Antešić, dosadašnji zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i pomoćnici ministra Dan Simonić, Zorica Lučić i Igor Butorac.

Na osobni je zahtjev razriješen i Ranko Lamza, pomoćnik ministrice uprave.

Isto tako, na osobni zahtjev razriješen je i Alen Kajmović, zamjenik ministra kulture. Razriješeni su i pomoćnici ministra Vladimir Stojsavljević, Sanja Šaban i Vesna Jurić Bulatović.

Također, razriješen je zamjenik ministra financija Igor Rađenović. Razriješen je i pomoćnik ministra Boris Šuvak, kao i Miljenko Fičor, dosadašnji pomoćnik ministra financija i glavni državni rizničar te Nacionalni dužnosnik za ovjeravanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene