Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Haškom sudu i molitvama

Glas Koncila: 'Josipović je svojom izjavom uvrijedio vjernike'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni urednik 'Glasa Koncila' Ivan Miklenić u komentaru najnovijeg broja tjednika ocijenio je, riječi hrvatskog predsjednika da se Haški sud 'sigurno neće rukovoditi molitvama', neprimjerenim i za vjernike uvredljivim.

Hrvatski biskupi sa svoga proljetnog zasjedanja u Zagrebu, osvrnuvši se na na aktualnu situaciju u našem društvu, pozvali su vjernike da se 8. travnja uključe u molitvu za domovinu. Taj poziv uslijedio je nakon što je Komisija HBK-a 'Iustitia et pax' sa svog zasjedanja 24. ožujka pozvala sve katolike u Hrvatskoj na post i molitvu za pravednu presudu hrvatskim generalima u Haagu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi komentar Glas Koncila: Arhitekti Jugoslavije žele ju ponovno ostvariti Slika nije dostupna Komentar na akciju sindikata Glas Koncila: Referendum se već dogodio

>> Država će ženi Ante Gotovine isplatiti 550 tisuća kuna odštete?

Pozivom da se vjernici 'uključe u molitvu za domovinu' hrvatski biskupi su, kako se ističe u uredničkom komentaru 'Oslobađanje politike i istine', ne samo iskazali suglasnost s pozivom jedne od Komisija HBK-a, nego su proširili molitvenu nakanu i pozvali da se usredotoči na jedan dan diljem cijele domovine.

'Važno je uočiti da je takvo vjerničko molitveno suočavanje s aktualnim povijesnim časom bitno drugačije od svih strahovanja, širenja malodušnosti i pokušaja rušenja, jer ulijeva nadu koja nije oslonjena na krhkoga čovjeka nego na svemogućega Boga', piše Miklenić, napominjući kako su u tome kontekstu 'doista neprimjerene i za vjernike uvredljive Predsjednikove riječi'.

'Haški sud se sasvim sigurno neće rukovoditi ni molitvama u Hrvatskoj, ni željama prosvjedima, ni navijanjima ove ili one vrste. Ni zluradima koji zagovaraju i neku osuđujuću presudu. Oni će donijeti onakvu presudu kako oni misle, kako vide pravo i činjenice u tom predmetu', izjavio je 2. travnja hrvatski predsjednik Ivo Josipović u interviewu Media servisu.

'Glas Koncila' zaključno u komentaru ističe kako prihvatiti poziv i poticaj hrvatskih biskupa i uključiti se u molitvu za domovinu 'upravo znači postati dionikom prevažnih nastojanja da uz Božju pomoć zdrava politika i istina oslobode Hrvatsku okova strahova, zloporaba i neistina i omogući normalan razvitak i boljitak'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene