Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žustra debata

Gimnazijalci: Svi mi lako u trgovini kupimo pivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici I. gimnazije održali su jučer žustru debatu na temu treba li strože kazniti konzumaciju alkohola na javnim mjestima

Dok jedni smatraju kako bi se konzumacija alkohola na javnom mjestu trebala strože kazniti jer bi time poslali poruku da je alkohol štetan i smanjili loše utjecaje na djecu i mlade, drugi su mišljenja kako živimo u demokratskoj zemlji gdje svatko treba imati pravo slobodnog izbora, te da ne treba nametati represije društvu u obliku zabrana i velikih kazni.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

Žustra je to bila debata na temu 'Alkohol i mladi', jučer održana među učenicima u I. gimnaziji, u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo i Hrvatskog debatnog društva.

Hrvatska na vrhu crne liste EU zbog 'legalne droge odraslih'

'Alkohol je štetan ovisno o količinama u kojima se konzumira. Svi mi možemo kupiti pivo u trgovini i otići u parkić to popiti. Da se zabrani u parku, pili bismo negdje drugo', poručili su jedni učenici, dok drugi smatraju da, uz ostale probleme, pijenje po parkovima šalje lošu sliku i narušava moral samoga grada.

Svi prisutni su rekli da su barem jednom konzumirali alkohol, a kao razlog naveli su - opuštanje.

'Moramo nešto napraviti, jer smo na visokom mjestu europske ljestvice po ispijanju alkohola', istaknula je Marina Kuzman iz Povjerenstva za prevenciju i suzbijanje ovisnosti u Zagrebu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene