Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV istražuje

Sramota: Od 14 zastupnika iz ogulinske izborne jedinice poplavljena područja obišao samo jedan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon svake nepogode, poplave i požara budno pratimo poteze članova Vlade, no malo se tko sjeti provjeriti – jesu li na teren stigli i saborski zastupnici. Ogulin pripada sedmoj izbornoj jedinici iz koje je u Sabor izabrano 14 zastupnika. Od njih 14, provjerila je reporterka Nove TV Josipa Krajinović, poplavljenu izbornu bazu posjetio je samo jedan zastupnik. I to onaj koji živi u Ogulinu.

U Saboru tek rijetki. Hodnici prazni, sabornica zatvorena. Jedina sjednica odbora – onog za financije – koja je zakazana za danas, nije imala kvorum jer većina zastupnika nije došla.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja pasa Kod Ogulina HGSS-ovci krenuli spasiti psa koji je zapeo na stijeni, kad su stigli, dočekalo ih iznenađenje Slika nije dostupna BEZ NOVIH POPLAVA Vodeni val prošao Karlovac: "Situacija je pod kontrolom, nikakvih šteta ne bi trebalo biti"

"Kad nema kvoruma onda je uvijek loša poruka, bilo u sabornici, bilo na odboru", rekao je SDP-ov Gordan Maras.

Pokušali smo provjeriti jesu li u Saboru i oni zastupnici zaduženi za izbornu jedinicu u kojoj je i poplavama pogođeni Ogulin.

Četrnaestero zastupnika koji sjede u Saboru dolaze iz sedme izborne jedinice, u nju spadaju Karlovačka županija i grad Ogulin. Većinu njih u Saboru danas nismo vidjeli.

A od njih 14 s kojima smo kontaktirali, samo je jedan rekao da je u Ogulinu. Tomislav Lipošćak pomaže sugrađanima.

"Obveza je zapravo svakog građanina, a pogotovo saborskog zastupnika, ne bih to razdvajao. Mislim da je to moralna obveza svakoga, ako nije imao konkretno problem kod svoje kuće i obitelji, da obiđe i pomogne tamo gdje može", kaže Lipošćak, saborski zastupnik HDZ-a.

Kaže da su ga i drugi kolege zastupnici zvali i nudili pomoć. Većina zastupnika rekla nam je da su spriječeni drugim obvezama. Ili su odsutni zbog službenog puta u inozemstvo ili obvezama u lokalnim samoupravama, poput Damira Mateljana koji kaže da zastupnik u poplavama ne može puno pomoći.

"Po meni, dužnost je saborskih zastupnika iz ove županije da inzistiraju kod onih institucija, a to su prije svega Vlada RH i Hrvatske vode, da sagrade sustav obrane od poplava ove županije'', kaže Mateljan, saborski zastupnik SDP-a.

Iznimka su SDP-ov Saša Đujić koji poručuje da nije u Ogulinu jer je u Novom Vinodolskom koji također trpi štete zbog poplave. HDZ-ov Davor Ivo Stier kaže nam bio je u poplavljenom Rabu, a ići će i u Ogulin. Mostov Marko Sladoljev pak tvrdi da je u kontaktu s građanima Ogulina.

"Ovo slikanje premijera Plenkovića u Ogulinu kad se već dogodila katastrofa mislim da nema nikakvog smisla, mislim da je to ubiranje političkih poena, a politika i državna vlast trebaju prevenirati takve probleme, da do toga ne dođe", rekao je Sladoljev.

Uz plaću, saborski zastupnici dobiju svaki mjesec i 1500 kuna paušala za rad na terenu, odnosno kontakt s onima koji su ih izabrali. No, kako kaže i sam Sladoljev, nitko ne kontrolira jesu li oni terena uopće i vidjeli.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene