Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gdje su Rončević i Lovrin?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministare, koji su zbog svoje nesposobnosti da se obračunaju s kriminalom smijenjeni, vladajuća stranka neće se tako lako odreći.

Kad za nekoliko dana Ana Lovrin, a najvjerojatnije i Berislav Rončević, zasjednu u saborske klupe, povećat će se broj onih, koji su, čak i unatoč aferama u Saboru ipak pronašli utočište.

Pročitajte i ovo Akademski moral; ilustracija - 2 Provjereno donosi U Hrvatskoj žive superljudi? Istovremeno rade kao ministri i penju se po akademskoj ljestvici: "Jesmo li došli do toga da je netko na funkciji odjednom toliko pametan?" Andrej Plenković Ministromat Osvanula nova stranica maštovitog naziva: "Pričekajte svoj red. Isplati se, zna se!"

Saborska fotelja, nema sumnje idealno mjesto za propalu ministarsku, ili primjerice karijeru župana. Iz Banskih dvora, na drugu stranu Markova trga-na rezervnu klupu, HDZ šalje dva svoja igrača. 

Svoj saborski mandat ondje će odrađivati i nedavno smijenjena Ana Lovrin. 

Za razliku od bivše ministrice pravosuđa, zbog lošeg prolaza na izborima, Berislav Rončević ondje će, tek prepusti li mu, politike zasićeni Miroslav Škoro, svoje mjesto. Iako se i ured pri NATO-u spominje kao Rončevićeva rezervna varijanta. 

>> Sanader 'očistio' Vladu i najavio antimafijaški zakon

Selidba u Sabor nije bila nepoznata ni nekadašnjim ministrima, aferama opterećenom Miomiru Žužulu, Andriji Hebrangu, ali i Vesni Škare-Ožbolt. 

Svojevrsnu zaštitu pronalazili su i nakon odstrela u svojim jedinicama lokalne samouprave i bivši župani i gradonačelnici. Brzo su se udomaćili i Splićanin Zvonimir Puljić, Varaždinac Radimir Čačić, ali i njegov nasljednik Zvonimir Sabati. 

U Požegi je, zbog malverzacija, Anto Bagarić bio pod istragom, u Saboru je imao potporu. 

Slična priča ispričana je i mandatu Račanove Vlade, pa su put do Sabora brzo naučili i Jozo Radoš i Hrvoje Kraljević. Ovakvi stranački potezi, međutim, nisu sporni. 

Jednom osvojeni mandat pripada zastupniku i može s njim činiti što želi. Dojučerašnji ministri i otišli su uz kritiku da su bili nesposobni, a budu li, kao stranački poslušnici, dizali ruku za kvorum ili prolaz nekog lošeg zakona - teško da će dobiti šansu za popravnu ocjenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene