Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Institucija za gubljenje vremena

Gdje su nestali 'Sanaderovi Mudraci'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poskupljenje goriva moglo bi opet biti izlika i za ostala poskupljenja. U svakom slučaju - pred Hrvatskom je teška jesen.

Sindikati za početak rujna najavljuju prosvjede, a Vlada se i dalje nalazi pred teškim problemima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crne prognoze za 2009. 'Neće se pričati o plaćama već o radnim mjestima' Slika nije dostupna Financijska kriza Sindikati ne prihvaćaju zamrzavanje plaća

Stručnjaci u javnosti prozvani Sanaderovi Mudraci činili su ekonomsko vijeće, a ono se već mjesecima nije sastalo, jer u krizi čini se za njih nema posla. 'Ekonomsko vijeće i povjerenstvo za cijene dugo se nisu sastali, kada će? Draga moja mi smo danas u Uljaniku s ciljem i željom da razgovaramo o novim projektima', bio je odgovor Damira Polančeca, potpredsjednik Vlade. Cijene divljaju, Vlada apelira, a nitko je ne sluša. Godišnjicu svog ne okupljanja slavi i povjerenstvo za cijene. 'Sjeti me to na Alana Forda, tako se govorilo o instituciji koja se bavila istraživanjem ruda i gubljenja vremena, na to mene podsjećaju sva ova povjerenstva', rekao je Krešimir Sever iz HNS-a. Jasno je kaže da su sve to alibi tijela koja zapravo nemaju svrhu.

'Figa u džepu'

'Osnivaju se povjerenstva, razne radne skupine, zbog puštanja magle i svi lutamo kroz tu maglu očekujući da se nešto napravi - radi se s figama u džepovima', dodaje Sever. 'Ne smije biti fige u džepu, nema alibi rješenja već samo onih koji donose pomake', rekao je Mladen Vedriš, ekonomski analitičar. No čini se da su ipak bile prisutne fige? Kao član ekonomskog vijeća Vedriš je svjestan kako je Vladi struka mogla predlagati što želi, ali političke volje nije bilo ni za kakve ideje struke.

Sanader nije slušao ekonomsko vijeće

'Na politici je stvar da prepozna mišljenje koje joj je najbliže i najpovoljnije', kaže Vedriš. A Vladi čini se nije najpovoljnije slušati struku već isključivo politizirati. Sanader nije slušao ekonomsko vijeće, pa je s nekoliko mjeseci zakašnjenja njegova nasljednica u novom rebalansu djelomično sprovela njihove ideje, no za sve je to, čini se, kasno.

Bojite li se kako ćete preživjeti ove jeseni?

  • Da
  • Jako se bojim
  • Ne
  • Meni će biti bolje

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene