Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija u akciji

Kasni noćni sati: 50 posto maloljetnika ima dozvolu roditelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački i splitski policajci noć su proveli u kafićima. U potrazi za maloljetnim osobama samo u Zagrebu legitimirali su više od 800 ljudi.

U nekoliko kafića konobari su maloljetnicima posluživali alkoholno piće, a u noćnim klubovima subotu su namjeravali provesti čak i maloljetnici mlađi od 16 godina. Telefon je sinoć iza 23 sata zazvonio u 65 zagrebačkih obitelji. Policija je njihovu maloljetnu djecu, mlađu od 16 godina, zatekla u kafićima. Iza 23 sata i bez pratnje starije osobe. Ovakvu akciju provela je i splitska policija, a maloljetnici su subotnju noć proveli u policijskim prostorijama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

U suradnji s Državnim inspektoratom te Sanitarnom inspekcijom, policajci su sinoć u Zagrebu legitimirali ukupno 871 osobu. Priveli su ih 135. 78 ih je bilo maloljetno, 65 mlađih od 16 godina. 'Sami svoje piće donose i onda piju na klupicama, u parkićima itd.', ispričao je konobar Zoran. 50 posto djece koju policija zatekne u nedopuštenom noćnom izlasku ima dozvolu roditelja.

>> U zagrebačkim kafićima noćas zatečeno 65 maloljetnika bez pratnje!

Intervencije policije kratkoročno rješavaju problem maloljetnika na ulicama, ali najveća odgovornost je na roditeljima. 'Kao roditelj se uvijek trudim ukazati djeci na štetnost alkohola, pušenja i droge', rekla je Lidija Žišković, majka. I zato je svojoj kćeri Ani proslavu 13. rođendana priredila u prirodi, uz igru i sokove. 'Igrat ćemo puno igra, imali smo roštilj , igrali smo se i tako', rekla je Anina prijateljica Lana.

A dok neki njihovi vršnjaci vikende provode u noćnim izlascima, njima to ne pada na pamet. 'Ja to ne bih nikada, ne volim te noćne izlaske s toliko godina', rekla je Ana. Djeca ih znaju, ali ova su pravila očito nepoznata ugostiteljima koji maloljetnike puštaju u svoj klub, i toče im alkohol.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene