Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojica Luke Ritza od utroka na slobodi

Gdje je tu pravda?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponašanje 19-ogodišnjeg R.L. u kaznionici je bilo vrlo dobro te čak i maturirao. Je li to dovoljno za izlazak iz nje?

R.L. u kaznionici u Požegi u svibnju 2011. godine oduđen je na godinu i pol zatvora. U utorak je ta kazna završila i to 6 mjeseci ranije!

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Još 25.listopada donesena je nepravomoćna presuda za premlaćivanje Luke Ritza.Protiv K.M postupak je obustavljen i S.Š. dobio je minimalnu, M.K. je nepravomoćno osuđen na odgojne mjere, protiv J.J. je obustavljen sudski postupak jer je već izdržavao odgojne mjere, a R.L. tada je osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana. Već nakon te prve kazne trebao je biti pušten nakon samo 9 mjeseci ali je Županijsko državno odvjetništvo podnijelo žalbu Vrhovnom sudu nakon čega se mladiću produljio boravak u zatvoru dok se žalba ne riješi.

Tada je kazna povećana na godinu i pol makar Tužiteljstvo i tom kaznom nije bilo zadovoljno jer su smatrali da je premala. Vrhovni sud ni to nije uzeo u obzir, a oduđenog  19-ogodišnjaka  su pustili jer je ispunio sve uvjete.

'Izdržao je dvije trećine kazne, njegovo ponašanje na izdržavanju kazne bilo je besprijekorno i roditelji su ga posjećivali kada im je god to bilo omogućeno.', ističe odvjetnik Škarica koji je i osuđenog pohvalio kako je čak i maturirao.

R.L. je jedini od petorice Lukinih napadača koji je oduđen zatvorskom kaznom, a na teret mu se stavljalo nanođenje tjelene ozljede sa smrtnom posljedicom. 6 mjeseci ranije pušten R.L. do kraja kazne koja je trebala završiti 3.kolovoza mora se dva puta mjesečno javljati Centru za socijalnu skrb.

1.lipnja 2008. u noći kod Bundeka  grupica momaka napala je Luku. 12 dana poslije Luka je od posljedica ozljeda preminuo.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene