Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODBADANJA S PANTOVČAKA

Gdje je Milanović? ''Predsjednik će se prijaviti u Kranjsku Goru da dobije državni stan''

Zoran Milanović
Zoran Milanović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zoran Milanović Galerija 1/1 >>
Predsjednik Republike Hrvatske i ljubitelj skijanja Zoran Milanović viđen je navodno u subotu na skijanju u Italiji. Je li to točno i tko je platio troškove uživanja na bijelom pokrivaču, pitanja su koja traže odgovor.

Je li predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na odmoru, odnosno na skijanju u Italiji?  Ako jest, koliko već dugo i dokad kani ostati? Koje je prijevozno sredstvo koristio da bi stigao do tamo? Tko je podmirio troškove puta i smještaja? 

Pitanja su to na koja je odgovore nakon što je dobio informaciju da Milanović navodno skija u Italiji tportal nastojao dobiti od Ureda predsjednika.

Odgovor odaslan im s Pantovčaka otklonio je svaku mogućnost da je Milanović, kojemu se često s raznih strana spočitava lijenost, na odmoru, a nije propuštena prilika da se bocne i drugo brdo s čijim je čelnim čovjekom već duže u epskom sukobu.

''Predsjednik Milanović nije na odmoru, u Zagrebu je. Predsjednik Republike inače nikada nije na odmoru, bio u Zagrebu ili ne, jer uvijek obavlja svoju dužnost'', odmah je istaknuto na početku odgovora iz Ureda predsjednika, a koji potpisuje glasnogovornik Nikola Jelić.

''Jutros je na nekoliko sati otputovao u Kranjsku Goru i usput posjetio Tarvisio kako bi tamo provjerio uvjete za moguću prijavu svoga prebivališta, a kako bi potom mogao zatražiti državnu rezidenciju za stanovanje u Zagrebu. Budući da je državni dužnosnik, predsjednik Republike ima ista prava kao i svi drugi, kao što to tvrdi predsjednik Vlade. Predsjednik Milanović vratio se danas u Zagreb, nakon što je provjerio uvjete za moguću prijavu prebivališta u Kranjskoj Gori'', navodi se u odgovoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijer bez komentara Državni stanovi dodjeljuju se prema uredbi koja je godinama izvan snage: "To je nevjerojatna privilegija za dužnosnike"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstojnik ureda premijera Frka Petešić bio prijavljen kod veleposlanika, iz Ministarstva javljaju: "Nema to veze, njegov diplomatski put počinje 1993."

Naime, jedna od posebno živih afera ovih dana o kojima pišu mediji jest prebivalište koje je predstojnik Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Zvonimir Frka-Petešić prijavio u obiteljskoj kući svog oca u Salima na Dugom otoku te o stanu u državnom vlasništvu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, kojim se koristi kao državni dužnosnik.

Plenković na upite novinara proteklih dana ponovio je u više navrata da Frka-Petešić ima pravo na korištenje stana kao i svi drugi dužnosnici, podsjetivši da su taj stan ranije koristili i drugi dužnosnici.




 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene