Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema je 2 mjeseca

GDJE JE MELANIA TRUMP? Nakon spornog govora nestala iz javnog života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ovom stadiju američke predsjedničke kampanje supruge kandidata obično su sveprisutne, sa smiješkom na licu, ali je supruga Donalda Trumpa, Melania, gotovo nestala iz javnosti zadnja dva mjeseca.

Zadnji se put ta nekadašnja manekenka, slovenskog podrijetla, pojavila na republikanskoj konvenciji polovicom srpnja u Clevelandu. Eleganta, diskretna, nasmiješena, 46-godišnja Melania ondje je trebala dodati ljudsku notu svojem impulzivnom suprugu, 24 godina starijem Donaldu.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina?

No, njezin govor iz kojeg je nekoliko paragrafa preuzeto iz govora Michelle Obame iz 2008., bio je fijasko. Pisac govora priznao je krivicu a Melania Trump nestala je s političke scene gdje je ionako bila slabo prisutna.

Nakratko je se moglo uočiti prošlog tjedna u New Yorku tijekom govora Donalda Trumpa o nacionalnoj sigurnosti. Pratila je i u subotu republikanskog kandidata na pogrebu Phyllis Schlafly, poznate američke konzervativke.

Onima koji su se pitali što je s njom i postavili na Twitteru hashtag #WhereisMelania, odgovorila je na društvenoj mreži uoči 11. rujna: "Uživam u životu i obitelji i volim našu zemlju".

Prije republikanske konvencije dala je nekoliko intervjua braneći supruga "100 posto" glede svih tema, sa svojim tvrdim slovenskim naglaskom. Tada je već kazala kako se više voli posvetiti obrazovanju njihova 10-godišnjeg sina Barrona na vrhu Trumpova tornja na 5. aveniji u New Yorku.

U New Yorku otvorena istraga o Trumpovoj zakladi

Glavni tužitelj države New York izjavio je u utorak da je otvorena istraga o Zakladi Donalda Trumpa, spominjući sumnje u "nepravilnosti" unutar karitativne organizacije republikanskog kandidata za američkog predsjednika.

"Zabrinuti smo činjenicom da je Zaklada Trump počinila nepravilnosti", izjavio je Eric Schneiderman na postaji CNN, govoreći kako djeluje "u svojstvu regulatora neprofitnih organizacija države New York".

Tužitelj se sukobljavao s milijarderom niz godina zbog programa Sveučilišta Trump, optužujući ga za "običnu prevaru".

Zaklada Trump suočava se s nizom neugodnih optužbi među kojima onom Washington Posta po kojoj kandidat Bijele kuće nije donirao u vlastitu zakladu od 2008.

Među iznesenim nepravilnostima, dnevnik navodi Trumpovu kupovinu vlastitog portreta za 20.000 dolara koji su prvotno namijenjeni u dobrotvorne svrhe.

Postavlja se pitanje i oko ilegalne isplate 2013. godine 25.000 dolara donacija jednoj skupini u kampanji povezanoj s glavnom tužiteljicom Floride Pam Bondi, u trenutku kad se ista spremala pridružiti Ericu Schneidermanu u aferi prevare Sveučilišta Trump. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene