Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovnici Krka idu u prosvjed

Gdje je dozvola? Stoje radovi vrijedni tridesetak milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Punta na otoku Krku uskoro bi mogli na ulice. Zbog birokratske pogreške u pitanje dolazi tristotinjak radnih mjesta u marini u kojoj su deset godina čekali dozvolu za širenje. Dobili su je, ali kada su se radovi zahuktali, oduzeta im je zbog u najmanju ruku čudnog razloga.

Lokacijsku dozvolu izdao je županijski ured, a trebalo je nadležno ministarstvo. Nova se dozvola čeka već četiri mjeseca, a radovi vrijedni tridesetak milijuna kuna stoje. Proljeće je na vratima, a u marini Punat neće moći primiti sve stalne goste na vez jer je nadležno ministarstvo poništilo lokacijsku dozvolu za širenje marine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove odredbe UVOĐENJE REDA: Brže i jednostavnije do građevinskih dozvola Slika nije dostupna U Puntu FOTO Izgorjeli deseci brodica u drugoj najvećoj marini na Jadranu!

Investicija vrijedna 25 milijuna kuna

'Zapravo investicija u iznosu od 25 milijuna kuna koja je trebala osigurati otprilike 50 novih radnih mjesta je zaustavljena', rekao je Krešimir Žic, predsjednik uprave Marine Punat. Zaustavljena je jer je zaškripilo između ministarstva i investitora.

>> 'Nećemo odustati od roka za legalizaciju niti sekunde!'

'Ali se investitor više nije obratio u Ministarstvo s nikakvim zahtjevom i s nikakvom dokumentacijom, nismo mogli izdati novu dozvolu jer investitor nije donio ono što je bilo potrebno', rekla je Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja

'Ušli u birokratske škare'

'Činjenica je da smo sad ušli u birokratske škare i vlada jedna velika neizvjesnost kada će dozvola biti izdana', rekao je Žic. A neizvjesnost vlada i u općini Punat, čiji stanovnici rade u marini i koja im je do sada punila općinsku blagajnu.

Povukli dozvolu

'Sad vas ja pitam, svatko tko pročita bilo gdje ovo što se dogodilo sa marinom, da li smo mi onda ozbiljna, sigurna i nerizična sredina da dođe uložiti svoj kapital?', rekao je Mladen Juranić, načelnik opoćine Punat. Državno je tijelo dalo dozvolu, pa je povuklo i onda kažu - dozvola nije problem!

'Dobivanje dozvole nije dilema'

'Nije uopće dilema da investitor može dobiti lokacijsku dozvolu dakle on nju može dobiti - samo je nenadležno tijelo izdalo lokacijsku dozvolu', kaže Mrak Taritaš.

Strojevi čekaju

Hoće li strojevi usred marine dočekati i prve ovosezonske nautičare - ovisi o ishodu razgovora investitora i predstavnika ministarstva koji bi se trebali održati već ovoga tjedna. Do tada će samo ovi galebovi koristiti novi dio marine - za odmor!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene