Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar gase tri kanadera

Spašen Senj: Vatra pod kontrolom, spašene kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki požar koji je sa Senjskog bila prijetio i prigradskim naseljima Senja predanim radom 60 gasitelja iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Novi Vinodolski, Sveti Juraj i Brinje te javne vatrogasne postrojbe iz Senja, stavljen je pod nadzor sinoć do 23 sata.

'Cijeli noć vatrogasci su dežurali i  vršili dogašavanje područja. Ujutro je došlo do izmjene ljudstva i trenutno je na opožarenom području između 30 i 35 vatrogasaca i 11 vatrogasnih vozila', rekao je Branko Mudrovčić, voditelj smjene Javne vatrogasne postrojbe grada Senja. Dodao je kako će danas tijekom dana požar u potpunosti biti ugašen. 'Jutros su u pripremi bila i dva kanadera, no nije bilo potrebe za njihovim djelovanjem. Nažalost, da je takva akcija i bila potrebna, ne bi bila moguća zbog jake bure', dodao je Mudrovčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi u pritvoru Na automobil u Senju bacili dvije ručne bombe: Uhićeno više muškaraca, među njima i diler Slika nije dostupna snažna eksplozija Na automobil u Senju bačene dvije bombe, policija istražuje okolnosti

Na južnoj strani Senjskog bila na području Francikovca buknuo je jučer nešto poslije 13 sati požar. Prema informacijama s terena, dobivenim od vatrogasnog zapovjednika Ličko-senjske županije Ivice Radoševića, gorila je suha trava, makija i dio borove šume.

Gasiteljima dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Senja, Crikvenice, Novog Vinodolskog, Otočca, Brinja i Svetog Jurja pomagala su i dva kanadera, ali gašenje je otežavao jak vjetar koji je mijenjao smjer vatri.

Požar se približava naseljima Klarićevac i Mudrićevac

Jučer oko 15 sati izbio je još jedan požar iznad Senja na lokaciji Ošlje Polje-Franciskovac. Vatra nošena jakom burom došla je od 500 do 800 metara do prvih naselja, a u DVD Senj su demantirali da je požar zahvatio jednu kuću.

Zbog opasnosti od širenja prema naseljenom dijelu grada Senja, u gašenje požara, nakon prvotna dva, jučer oko 15 sati uključio se i treći kanader. U gašenju je sudjelovalo stotinjak vatrogasaca, i to iz Senja, Svetog Jurja, Brinja, Otočca, Rijeke, Crikvenice i Novog Vinodolskog. Po podatcima vatrogasnog zapovjednika Ličko-senjske županije Ivice Radoševića poslije jučer oko 16 sati vatra se približila samim kućama u Klarićevcu. Gašenje vatre je otežavao jak vjetar koji mijenja smjer. Bez električne struje još uvijek je dio Krivog puta, jer je vatra oštetila strujovode.

Požar u kojemu na oko deset četvornih kilometara gorjelo nisko raslinje i rjeđa borova šuma, zbog jake bure širio se prema senjskom naselju Mudrićevac. U policiji su tada rekli  da još nisu ugrožena naselja, ali da se zbog jake bure požar širi prema naseljima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene