Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ADRIA HOTEL FORUM

"Nemamo dovoljan broj radnika za ono što nam treba u jeku turističke sezone"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Gari Cappelli je na otvaranju konferencije Adria Hotel Forum najavio 800 milijuna eura investicija u turizam za ovu godinu, a planira se i izgradnja pedesetak novih hotela.

Na konferenciji sudjeluju mnogi vodeći svjetski investitori koji su potvrdili spremnost da ove godine ulože svoj novac u hrvatski turizam.

Pročitajte i ovo Gari Cappelli Gost Dnevnika Nove TV Ministar Cappelli objavio kada u Hrvatsku stižu mnogima najdraži gosti te hoćemo li se i mi reklamirati kao "korona-free" zemlja Gari Capelli Kakva nas sezona čeka Gari Cappeli: "Pripremili smo nešto slično e-propusnicama da turisti ne čekaju na granici"

Ipak, problem im je veliki nedostatak radne snage, pogotovo građevinskih radnika, kojih, prema procjenama Hrvatske gospodarske komore, trenutačno nedostaje oko tri tisuće. Samo u jednom danu Hrvatsku napusti više od tisuću radnika raznih kvalifikacija.

"Imamo kratkoročne i dugoročne planove kako riješiti problem zapošljavanja i broj djelatnika koji su nam potrebni u turizmu. Ovu sezonu ćemo uspjeti rješiti s postojećom radnom snagom, nešto malo kvota izvana", rekao je Cappelli.

"U ovom trenutku smo spremni uložiti u edukaciju i obrazovanje i sve ostalo, ali jednostavno nemamo dovoljan broj radnika da iznesemo ono što nam treba u jeku turističke sezone. Taj problem se nije pojavio jučer, on traje godinama", kaže Kristian Šustar iz Udruge poslodavaca u hotelijerstvu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene