Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija nemoćna?

Galinec: Moji napadači još šeću jer nema političke volje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godinu dana je prošlo od premlaćivanja financijskog investitora Josipa Galinca, a policija još nije pronašla napadače. Iako je sam Galinec istražiteljima naveo tko bi mogao stajati iza napada, policija ne može ništa dokazati.

Tko je naručio Galinčevo premlaćivanje i dalje je misterij. On kaže da zna tko je kriv i da je dokaze dao policiji. No, godinu dana nitko nije uhićen. Galinec ne zna zašto, ali vjeruje da nije stvar u policiji već u politici. 'Ja sam siguran da će i počinitelji i naručitelji biti pronađeni jer ovaj slučaj ima niz čvrstih indicija koji mogu, kada bude postojala politička volja, dovesti do toga da se i počinitelji i naručitelji kazne', kazao je Galinec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog smrti 16-godišnjaka, na obavijesnom razgovoru 20-ak maloljetnika Slika nije dostupna Slučaj Galinec: Nakon pet mjeseci u ladici prijava upućena DORH-u

Nagađalo se kako je Galinec napadnut zbog kombinacija oko zemljišta Hotela I na zagrebačkom Laništu koje navodno nije htio prodati. Pisalo se i kako iza napada stoji zagrebačka kriminalna skupina te jedan tajkun čije se ime često povezivalo s privatizacijskim muljažama. Policija i dalje istražuje. 'Počinitelja nismo otkrili, a da ne ugrozimo tijek istrage mogu vam reći samo da smo do sada ispitali 100-tinjak osoba. I dalje se naravno provode izvidi', kazali su u policiji koja, podsjetimo, nije našla nalogodavce ni u slučajevima premlaćivanje novinara Miljuša i bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene