Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za milijun eura

Galinec: 'Dečki s Knežije' su me pretukli za milijun eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ta je grupacija, osim na novac, vjerovatno računala i na određeni utjecaj u Industrogradnji', ispričao je Galinec.

U rujnu 2008. teško je pretučen Josip Galinec, najveći dioničar Industrogradnje d.d. Počinitelji se još službeno vode kao 'nepoznati', iako su Galinca pretukli u poslijepodnevnim satima na prometnom mjestu (parkingu u Vukovarskoj ulici). DORH je dvije godine potom podigao optužni prijedlog protiv Dragana Boljata, vlasnika splitske tvrtke FIO&D koja je u sporu s Industrogradnjom, zbog prijetnji smrću Galincu, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bajić: Istražuje se poslovanje Industrogradnje Slika nije dostupna Pretučen Josip Galinec, smjena na čelu PU zagrebačke

>> Galinec: Moji napadači šeću jer nema političke volje

Josip Galinec je u razgovoru za Jutarnji list ispričao da je Boljata upoznao u trenutku kada je postao značajan dioničar Industrogradnje jer je bivša uprava pokušavala zadržati kontrolu nad tvrtkom, kako kaže, a ideja je bila da najmoprimci dva velika Industrogradnjina hotela drže blokove dionica i kroz to osiguravaju ostanak ranijoj upravi.

'Boljat je tada na razne načine pokušavao doći do mene kako bi me uvjerio da mu prodam dionice. Kada sam to odbio, angažirao je 'dečke s Knežije' da me natjeraju na prodaju i zaprijetio mi ozbiljnim posljedicama ako to ne učinim', rekao je Galinec.

Nije htio iznositi detalje, ali misli da je tom sintagmom 'dečki s Knežije', dovoljno rečeno. Poruke su mu prvo stizale telefonski, a smatrali su da sama njihova imena izazivaju određeni dojam i učinak.

'Ponuda je bila prodaja dionica u zamjenu za mir. Nakon toga su počele stizati prijetnje o ‘vožnji u gepeku’ i slično. Iznenadilo me kad su mi iz kruga osoba koje sam poznavao iznenada počele stizati poruke tipa 'taj i taj ti je poručio da im moraš dati dionice', 'shvati to najozbiljnije'... Iz nekih izvora doznao sam i da im je za moju iznudu plaćeno 300 tisuća eura avansa, a obećano još 700 tisuća eura nakon iznude. Ta je grupacija, osim na novac, vjerovatno računala i na određeni utjecaj u Industrogradnji', ispričao je Galinec.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene