453384
453384
453384
453384
453384

Kada se prvi put obratio ''građevinama'' javnost je bila iznenađena...

  • , 13.10.2016., 08:23
  • Autor:
  • komentara

Tihomir Orešković odradio je svoju posljednju sjednicu kao predsjednik Vlade. Iako mu je mandat bio kratak, još dugo će ostati upamćen.

 
 
 
 
Kratak, ali zanimljiv mandat (Video: Dnevnik Nove TV)
Kratak, ali zanimljiv mandat (Video: Dnevnik Nove TV)

Kada se prvi put obratio, kako je rekao "građevinama", javnost je u najmanju ruku bila iznenađena. Tihomir Orešković, dobrostojeći biznismen iz iseljeničke obitelji, Vladom je, svjedoci smo, upravljao u nemogućim političkim uvjetima stalnih svađa koalicijskih partnera. No, jedno mu analitičari ne mogu osporiti - optimizam.

Hrvatskim građanima prvi put se obratio kao mandatar iz ureda predsjednice: "Ovde smo mi svi da služimo hrvatskom građevinama i da jedi nam sil je da zajedno radimo tako da je sutra boje nego danas"

Na svojoj prvoj sjednici Vlade pokušavao je prevesti citate na engleskom, pa je tako frazu "stay calm and govern on" odmah i preveo: "Ostati mirni i vladaju na"

Neke od zanimljivijih Oreškovićevih gafova pogledajte u videu

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se