Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervju za Dnevnik Nove TV

Gabrić Jambo: Za poplave je kriv cijeli sustav i Luka Bebić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dnevniku Nove TV gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo je za katastrofalne poplave u njegovom gradu optužio sustav i državu.

Stipe Gabrić kazao je i da su veliki problem hidroakumulacije koje su čuvale vodu pa je nastao problem otapanjem snijega i kišnim oborinama.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

'Ovo će biti teška noć za sve stanovnike Metkovića. Sve službe su 24 sata na terenu. Podijelili smo 30.000 vreća, ali poplave i požari se ne rješavaju vrećama, to rješava sustav', rekao je Gabrić.

'Mislim da je grad Metković napravio puno toga, sve što je mogao učiniti. Zagreb, Sisak niti Karlovac nisu se sami borili s poplavama, nego je radila država. Svi porezni obveznici izdvajaju 2 milijarde kuna za obranu od poplava. Metković je jedini grad u kojem u 40 godina nije riješena obrana od poplava. Ja sam do odlaska Ive Sanadera nisam mogao ništa jer je Luka Bebić godinama bio drugi čovjek. Bebić godinama nije prstom maknuo. Vedrio je i oblačio i nije napravio ništa. Luka Bebić je bio drugi čovjek u državi', rekao je Stipe Gabrić Jambo.

Što se tiče onoga što on može napraviti Gabrić je rekao su dežurni 24 sata i vatrogasci i komunalno poduzeće i reagiraju na sve dojave. 'Niti male krivnje nema na gradonačelniku, niti stanovnicima Metkovića. Ovo je političko pitanje koje se rješava u Zagrebu', rekao je Jambu.

Luka Bebić je u izjavi za Novu TV već imao spreman odgovor za Stipu Gabrića Jamba. 'Kad je netko gradonačelnik 15 godina i saborski zastupnik, malo je čudno da se traži krivca u nekom drugom. Postavlja se pitanje što je gradonačelnik radio svih ovih godina', rekao je Bebić.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene