Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Furio Radin neće podržati HDZ-ovu vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin, nakon konzultacija u Uredu predsjednika, izjavio je kako u ovom trenutku, kad još nisu ni počeli pregovori oko prihvaćanja programa koji je sastavilo sedam zastupnika manjina, nije u mogućnosti podržati vladu koju bi sastavili HDZ te koalicija HSS-HSLS.

"U ovom trenutku nisam u mogućnosti podržati tu vladu", izjavio je Radin, nakon jutrošnjeg razgovora s hrvatskim predsjednikom. Dodao je kako "ne bježi" od toga da bude i u oporbi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hebrang: Radin nije kvalificiran da tereti zdravstvo Slika nije dostupna Talijanska unija podupire Radina u pregovorima sa Sanaderom

"Još smo daleko od pregovora o zajedničkom dokumentu zastupnika manjina koji ima sedam točaka (uvjeta), a Ivo Sanader imao bi dosta mandata da sastavi vladu i bez nas (manjinskih zastupnika)", rekao je.

Upitan je li bliži SDP-u, koji je podržao program manjina, Radin je odgovorio kako treba vidjeti je li čelnik SDP-a Zoran Milanović blizu mogućnosti da sastavi vladu, istaknuvši da su manjinci samo razgovarali, ali ne i pregovarali i s SDP-om i s HDZ-om.

Na upit kakav stav ima o ZERP-u, odgovorio je da mu je stajalište identično onome predsjednika države - da o ZERP-u treba razgovarati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene