Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedan dana prije početka akademske godine

Fuchs: Ministarstvo je ispunilo sve obveze prema sveučilištima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjedan dana od početka nove akademske godine, ministar Fuchs ponovio je kako je Ministarstvo ispunilo sve obveze prema sveučilištima po pitanju besplatnog studiranja za sve one koji ispunjavaju svoje obveze.

Studentskih prosvjeda i nezadovoljstva, kaže, ne bi bilo da su novi zakoni izglasani, a koji će, uvjeren je ministar, ipak biti doneseni u idućem mandatu. Problem je, kaže, nastao na drugoj strani. Nakon prvotnog dogovora za linearni model plaćanja, neki fakulteti taj dogovor ipak nisu ispoštovali.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs i Sabina Tandara-Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV - 2 Za Dnevnik Nove TV Hoće li učitelji u štrajk? Ministar odgovara: "Nadam se da nitko neće izaći na ulicu. Imamo trend rasta plaća, trebaju biti zadovoljni" Ministar će se ispričati - 2 Je li bio pijan? Fuchs će se ispričati profesoru koji se potukao s učenikom, ali pod jednim uvjetom: "Alkoholizam je nešto najstrašnije"

'Nažalost, zbog postojećeg zakona ne možemo napraviti ništa. Ne postoji zakonska kategorija koja ih može natjerati da naprave nešto drugo. To je jedan od bitnih elemenata da smo u prijedlog novog zakona ugradili čvrstu zakonsku odredbu koja bi vrijedila u cijelom sustavu javnih visokih školskih ustanova na području RH', istaknuo je ministar Fuchs.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene