Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odgovorni snosili sankcije'

Fuchs: Do kritika Ministarstva došlo zbog greške

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs rekao je kako su kritike na odluku Ministarstva o financiranju znanstvenih projekata u 2010. nastale zbog toga što je greškom na webu objavljen radni materijal, a odgovorne osobe već su snosile sankcije za to.

Kategorije za projekte koje su izazvale ogromnu buru nisu kriteriji koji ih svrstavaju po znanstvenoj izvrsnosti ili rezultatima, već su oni služili Ministarstvu za procjenu i odluku o financiranju, istaknuo je Fuchs.

Pročitajte i ovo Projekt obnove - Stara Vlaška - 5 Miču ono što mnogima smeta VIDEO, FOTO Dio samog središta Zagreba dobit će novo lice: Objavili kako će izgledati Učenica Promjene u obrazovanju Hrvatska mora povećati broj gimnazijalaca: Gimnazijski program uvest će se u mnoge škole pod jednim uvjetom

Po njegovim riječima, te kategorije su financijska procjena, a ne na razini znanstvene kvalitete, u što će se uvjeriti i znanstvenici kada vide svoje ugovore. Kako bi razgovarali o toj temi ministar Fuchs danas će se sastati s ravnateljima instituta i rektorima sveučilišta.

Rekao je kako je za 245 projekata financiranje obustavljeno zbog izrazito lošeg znanstvenog rezultata ili grešaka u administrativno-financijskom vođenju projekata, primjerice u slučajevima kada su se mimo odredaba ugovora sredstva za materijalne troškove trošila za honorare.

Na novinarsko pitanje o mogućnosti da se studentima Međunarodne ljetne škole ponište ocjene za ispite, koje su protuzakonito upisivani u indeks, Fuchs je rekao kako je Ministarstvo provelo upravni nadzor nad Ekonomskim fakultetom, a ostalo je u nadležnosti Sveučilišta u Zagrebu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene