Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U SRCU ZAGREBA

SPASIO ČASNU Dnevnik Nove TV donosi snimku heroja koji je zaustavio pljačkaše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Bacaš stvari, trčiš prema čovjeku, ne razmišljaš uopće ni o čemu. Evo, nažalost, pobjegao mi je ovaj prvi. Skužio sam da još drugi tu postoji i zaletio se prema njemu, bacio mu se pod noge. I taj bi pobjegao da se nisam bacio", kaže 30-godišnji frizer Denis Hojnik.

Nevjerojatne scene poput onih iz akcijskih filmova jučer ujutro odvijale su se u samom središtu Zagreba. Pljačkaši su na ulici časnoj sestri oteli torbu punu novca, no nakon samo nekoliko sekundi došlo je do neočekivanog prevrata. Donosimo vam snimke ovog nesvakidašnjeg događaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićeno 8 ljudi Filmska pljačka kod susjeda: Banda ukrala čak 43.000 komada vrijednog državnog ordenja Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

Jučerašnji odlazak na posao 30-godišnji frizer Denis Hojnik pamtit će dok je živ. U središtu Zagreba u 10 ujutro iznenada je nastala pomutnja. Denis je u trenutku shvatio da hrabri građanin pokušava zaustaviti pljaškaše koji su trčali sa ženskom torbom. Bacio je svoje stvari i prvog za dlaku promašio... No zato drugi nije imao šanse za bijeg.

"Bacaš stvari, trčiš prema čovjeku, ne razmišljaš uopće ni o čemu. Evo, nažalost, pobjegao mi je ovaj prvi. Skužio sam da još drugi tu postoji i zaletio se prema njemu, bacio mu se pod noge. I taj bi pobjegao da se nisam bacio", kaže Hojnik.

A nakon što ga je srušio, Hojnik je pljačkaša punih 10 minuta zadržao na podu, sve dok nije stigla policija. "Kad sam ga primio za leđa, kad sam mu držao ruku iza leđa, samo sam mu rekao - molim te ne diži se, jer ću te polomiti!"

Tek poslije saznao je da je dvojac torbu ukrao 73-godišnjoj časnoj sestri i da se u njoj, osim dokumenata i mobitela, nalazilo oko 7 tisuća kuna. U sekundi je postao heroj ulice. "Denis je stvarno ispao kao pravi Batman! On je tako jurio za njim, padao - čak se i ozlijedio!", kazaa je Seniha Grujičić, vlasnica optike u susjedstvu.

Iz policije su nam potvrdili da će protiv privedenog 23-godišnjaka biti podnesena kaznena prijava za tešku krađu na drzak način. Za drugim pljačkašem, koji kod sebe još uvijek ima torbu časne sestre, potraga se nastavlja.

"Bilo mi ga je žao! Bilo mi ga je stvarno žao jer ne znaš zašto čovjek krade, zašto je to napravio, al Bože moj", kaže Hojnik. Dan poslije pljačke, ovaj frizer i ljubitelj penjanja po stijenama otišao je do Paklenice razbistriti glavu, u nadi da će policija što prije pronaći i onoga koji mu je - za dlaku pobjegao.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene