Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekonstrukcija Vlade

Friščić protiv izvanredne sjednice: 'Neka blagdani prođu bez svađa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Josip Friščić smatra da nije potrebno sazivati izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora u blagdansko vrijeme, poručivši da sve važne odluke, uključujući i rekonstrukciju Vlade, mogu pričekati siječanj i početak nove godine.

'Zalagat ću se protiv održavanja izvanredne sjednice Hrvatskog sabora jer se ništa neće dogoditi do početka siječnja. Pustimo da ovo blagdansko vrijeme prođe bez svađa', rekao je Friščić novinarima u prigodi glavne programske skupštine HSS-a, odgovarajući na upit hoće li se održati izvanredna saborska sjednica 27. prosinca.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Slika nije dostupna Okrenuti se gospodarskom oporavku Friščić: Sanader nije prijetnja koaliciji

>> Kosor: Bit će osvježenja u cilju jačanja gospodarskog tima

S pojedinostima vezanima uz rekonstrukciju Vlade rekao je da nije upoznat, ali i poručio kako premijerka i dalje u važnim odlukama ima podršku HSS-a koji ostaje stabilan koalicijski partner.

Vezano uz rad Vlade najviše je, kaže, nezadovoljan provedbom investicijskih programa gdje se, istaknuo je, moglo i mora učiniti više. U tom smislu smatra i kako je Vladi potreban potpredsjednik koji bi bio isključivo odgovoran za realizaciju investicija.

'Đuro Popijač ne bi trebao otići'

'Potreban nam je potpredsjednik Vlade koji neće imati ministarski resor već će biti isključivo zadužen za velike državne investicije, a vidim da i premijerka prihvaća to rješenje', rekao je predsjednik HSS-a.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao je i kako ne smatra da bi Đuro Popijač trebao biti među ministrima koji bi trebali otići. 'On je kratko u svom resoru i ima problema kao i svi ministri gospodarstva, a to je da ima premalo vremena baviti se uspješnima i širiti pozitivno ozračje', rekao je.

Na upit zašto na stranačku skupštinu, osim predsjednice HDZ-a i Vlade, nisu pozvali i ostale koalicijske partnere, istaknuo je radni karakter skupa, na kojem nisu htjeli previše gostiju. 'Ova skupština ima radni karakter, njih ćemo zvati na proslavu obljetnice stranke', rekao je Friščić. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene