Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Većina zemalja želi Hrvatsku u članstvu'

Friščić: Prijevremeni izbori štetili bi završetku pregovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić upozorio je večeras u Rijeci da bi prijevremeni izbori negativno djelovali na dovršetak pregovaračkog procesa s Europskom unijom.

Na svečanosti 20. obljetnice osnutka riječkog ogranka stranke Friščić je kazao da su mu u razgovoru nekolicina veleposlanika zemalja EU-a rekli da bi se sve snage u Hrvatskoj trebale usmjeriti k završetku pregovora koji bi u tom slučaju bio moguć potkraj lipnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ-HSS-HSLS: Gotov prvi krug pregovora Slika nije dostupna 'Pregovori će potrajati, konstituiranje Sabora do sredine siječnja'

>> Kosor nahvalila samu sebe

>> 'Ako ne zaključimo pregovore do kraj lipnja - izbori na jesen'

Ako počne predizborna kampanja, poremetit će se nastojanja da se pregovori dovrše pa je pitanje kad bi to bilo moguće ako se ne zaključe do kraja lipnja, kazao je Friščić. Većina zemalja EU-a želi i očekuje Hrvatsku u članstvu, ali ima i onih, kazao je, koji misle da bi pristupni procesi trebali trajati dulje.

Govoreći o HSS-u, Friščić je ustvrdio da su bila pogrešna nagađanja da će HDZ 'progutati' HSS, što dokazuje i porast članstva.

'Borili smo se da šume, more i vode ne budu predmet trgvine'

Također, bila su pogrešna očekivanja da ćemo biti euroskeptici, rekao je, istaknuvši ulogu HSS-a u uspješnu pregovaračkom postupku za pojedina poglavlja. Borili smo se da šume, more i vode ne budu predmet trgovine, naveo je.

HSS u idućem razdoblju želi biti sa svima koji žele pridonijeti razvoju svoga kraja, rekao je predsjednik HSS-a i dodao da treba stvoriti uvjete za ravnomjerniji razvoj države.

Okupljenima su se obratili i predsjednik riječkog ogranka HSS-a Olivio Ljubičić i predsjednik županijske organizacije HSS-a Ivo Zrilić. Također su uručena priznanja i zahvalnice. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene