Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treba štampati zahvalnice'

Friščić odgovara Pupovcu: Nećemo štampati ispričnice za Oluju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Treba štampati priznanja svima kojima su organizirali Oluju, a ispričnice nismo spremni štampati', kaže Friščić.

U povodu 83. obljetnice smrti osnivača HSS-a Stjepana Radića izaslanstvo te stranke na čelu s predsjednikom Josipom Friščićem položilo je vijence i zapalilo svijeće na Radićevu grobu.

Pročitajte i ovo Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića Mladen Markač OBLJETNICA OLUJE General Markač nakon emotivnog govora za Dnevnik Nove TV o Oluji i nedolasku Gotovine u Knin: "Mi se čujemo i razgovaramo..."

Reporter Dnevnika Nove TV upitao je Friščića za komentar istupa koalicijskog partnera Milorada Pupovca koji je rekao da nije bio primjeren premijerkin pozdrav generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

'Slaveći pobjedu, bitku svih bitaka jer mi na ovim prostorima puno smo bili dobili, a poslije su za zelenim stolom mnogi okrenuli u svoju korist, kada je rijec o Oluji, ona je završna bitka za našu samostalnost i zasigurno kroz nju neki nam šalju poruke koje žele da mi prihvatimo i pitaju nas da li smo spremni ispričavati se za Oluju? Mi u HSS-u jasno govorimo uvijek uz proslavu ove veličanstvene pobjede da treba štampati zahvalnice onima koji su dali sebe, koji su dali svoje živote. Treba štampati priznanja svima kojima su to organizirali, a ispričnice nismo spremni štampati. Sigurno je i ne bježimo od toga da je nakon ove briljantno provedene akcije bilo i postupaka koji nisu primjereni, postupaka zbog kojih treba odgovarati i zbog kojih su pokrenuti mnogi pravni postupci i procedure, ali niti jedno trena nismo spremni priznati da ti mogu zamraciti ono što je Oluja bila', rekao je Friščić.

Friščić kaže daTreba rašcistiti sve do kraja, ali neće dozvoliti da se to čini pribijanjem na stup onih koji su proveli 'najveću akciju oslobađanja na području Europe'.

Predsjednik HSS-a kaže da ovo neće ugroziti odnose u koaliciji. 'Mi smo demokratsko društvo koje se dogovorilo da je dosta jednoumlja i da ne moramo o istim stvarima isto misliti jer tko to ne čini nije dobrodošao. Svatko ima pravo razmišljanja na svoj način. Mi u HSS-u smo izrekli jasan stav i mišljenje', poručuje Friščić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene