Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki HDZ-ovac

ZASMETALA MU PLENKOVIĆEVA KRITIKA 'Mislio sam od njega da je Petrov'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Frenki Bilaver kritizirao je Andreja Plenkovića.

Američki HDZ-ovac Frenki Bilaver jedini je govornik na Općem saboru HDZ-a kojega je zasmetala kritika europarlamentarca Andreja Plenkovića na račun predsjednika stranke Tomislava Karamarka te je Plenkovićev govor protumačio kao izravan udar na predsjednika stranke i zatražio ispriku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Na braniku Cure audiosnimke Plenkovića, on šuti, oglasio se HDZ: ''To je očajnička diverzija'' Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

"Učinilo mi se, umjesto Plenkovića, da govori Božo Petrov. Dragi moj prijatelju, samo s HDZ-om naprijed. Trebaš se ispričati Karamarku, to je izravan udar na predsjednika od tebe", poručio je Bilaver Plenkoviću.

Bilaver je uvjeren da napad na HDZ ne dolazi iz SDP-a, nego iz samih HDZ-ovih redova, a poručio je da će HDZ braniti svakog svog predsjednika pa i Karamarka. "70 posto problema po novinama i naručenim tekstovima plasirali su pojedini izdajnici i povratnici u našu stranku. Ne rade nam to SDP-ovci, oni se ne bi usudili. Hvala ti Milijane što nisi nasjeo na te 'kurvine sinove', izbaci ih iz stranke ponovo", poručio je Bilaver.

Josip Lešina pozvao je delegate da podupru stranački vrh, no od predsjednika Karamarka zatražio je da "jasno odbaci sve štakore koji grizu sa strana i pijavice koje sišu krv HDZ-a" i izađe s jasnom porukom prema HDZ-ovu biračkom tijelu da zna što sutra očekuje od HDZ-a. "Uz vas smo, ali naše strpljenje nije neizmjerno i ne možemo dopustiti da svi grickaju HDZ", rekao je Lešina.

Kovač: Ne pristajem na dociranje o Hrvatskoj

Ministar vanjskih poslova Miro Kovač poručio je kako ne pristaje na dociranje "sa strane" o Hrvatskoj kao o nedemokratskoj zemlji. "Ne smijemo dopustiti da nam zbog izoliranih pojava nabijaju takav kompleks", rekao je Kovač.

Naglasio je kako je Hrvatska samosvjesna zemlja, članica EU i NATO-a, koja ima svoje interese. Ustvrdio je da je bivša, SDP-ova vlast iza sebe ostavila "spaljenu zemlju", da je osramotila Hrvatsku slučajem "lex Perković" te da je HDZ već promijenio stanje u susjedstvu, o kojem se, ističe, više ne govori kao o regiji. "To njih boli, jer ne prihvaćamo njihove paradigme, koje smo makli", kazao je Kovač.

Ustvrdio je da su poboljšani odnosi sa svim susjednim zemljama te kako Hrvatska želi dugoročno stabilne odnose sa Srbijom. "To što oni okolo viču nas ne zanima. Mi smo u boljoj poziciji, oni će morati shvatiti da smo mi dio EU, u koju oni žele ući. Nije normalno da u Srbiji imamo zakon za cijelu bivšu Jugoslaviju. Oni to moraju promijeniti i ja vam garantiram da će promijeniti jer mi više ne prihvaćamo žandare, oni su prošlost", poručio je Kovač.

Lucić: 'Kooperanti' iz Mosta

Odnosni među partnerima na vlasti bili su čestom temom na Saboru.

Franjo Lucić kritizira ponašanje Mosta, naziva ih "kooperantima", te im poručuje da moraju mijenjati svoja mišljenja i stajališta. "I oni su govorili da su za reforme, prošlo je šest mjeseci, koje je reforme Most predložio i koje smo ostvarili, upitao se Lucić.

Mostu poručuje da HDZ-u neće postavljati ultimatume i birati predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade, da će to činiti samo članovi HDZ-a. "Nastojat ćemo učiniti sve da sačuvamo vjerodostojnost Vlade, ako bude trebalo i bez Mosta", ističe Lucić. Kaže i da u Mostu ima razboritih ljudi, a onima koji su "zadrli" u redove HDZ-a poručuje da ne diraju stranku, nego rade na obećanjima danim biračima.

Oleg Butković kaže da se Vlada, unatoč problemima koji se vide u funkcioniranju, uhvatila posla, svjesna da bez dizanja BDP-a, nema spasa za Hrvatsku.

Pobijedili smo na izborima, ali još nismo osvojili vlast, vjerujem da će se sve uskoro posložiti i da ćemo svi biti zadovoljni, rekao je Butković.

Na Karamarkov prijedlog izabrani NO i Visoki časni sud

Izaslanici na Općem saboru jednoglasno su poduprli Izvješće o radu stranke u proteklom mandatnom razdoblju, koje je podnio predsjednik HDZ-a Karamarko.

Na njegov prijedlog izabrali su Nadzorni odbor i Visoki časni sud, stranačka tijela čiji su predsjednici Ivan Uđbinac i Davor Miličević. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene