Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njima je pomoć prijeko potrebna

Hrvatski Franjevci pokrenuli akciju za spas djece Južnog Sudana od gladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi pomogli gladnoj djeci Južnog Sudana, najmlađe države na svijetu, Bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita u suradnji s Marijinim obrocima, pokrenuli su humanitarnu akciju.

Bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita u suradnji s Marijinim obrocima – Hrvatska, odlučili su nakon nekoliko zajedničkih dosadašnjih aktivnosti pokrenuti novu – "Humanitarnu akciju za djecu Južnog Sudana".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna svaki dan pita jesu li djeca jela Mama koja je pokrenula lavinu u priči o gladnoj djeci u školi: ''Otrčala sam u sobu i plakala. Nisam joj mogla objasniti..." Slika nije dostupna komentar najtužnije priče Sramite se svi! Nije me briga ni za račune, ni za propise, ni za pravila... Djeca su ostala GLADNA

Navedenom akcijom, koja će odvijati diljem Provincije i Hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj, odgovaraju na poziv pape Franje, koji je više puta pozvao sve vjernike i ljude dobre volje da pomognu narodu Južnog Sudana kojeg je pogodila velika nevolja.

Ukratko, država Južni Sudan, u kojoj najveći dio stanovništva čine kršćani (katolici), najmlađa je država na svijetu: neovisnost je izborila 2011. godine. Nedavna prošlost ovog naroda puna je krvi i trauma, a pošast rata i danas, nažalost, hara zemljom. Zbog ratnih sukoba mnogi su iselili, dio usjeva je uništen, a veći dio obradivih površina nije ni obrađen/posijan. Zbog svega navedenog u zemlji je službeno proglašena glad, ističu splitski Franjevci.

Dovoljno je istaknuti samo nekoliko činjenica da se odmah shvati koliko je pomoć narodu Južnog Sudana prijeko potrebna: Zbog inflacije hrana je poskupjela 800 posto; 100.000 ljudi je na rubu smrti, a 40 posto stanovništva je u opasnosti od gladi, odnosno 5 milijuna ljudi. K tomu više od 1.000.000 djece boluje od akutne pothranjenosti.

Franjevci stoga upućuju apel svima da se uključe u pomoć djeci i ljudima Sudana u nevolji. "Jedan od načina kako to možete učiniti može biti i Vaše odricanje od nečega što vam nije nužno potrebno. Novac koji na takav način uštedite stavite sa strane i donesite ga na Cvjetnicu u crkvu ispred koje/u kojoj vidite plakat za ovu akciju te ga nakon mise, ili preko mise ako to svećenik zatraži, prinesite kao svoj dar. Možete, naravno, novac i direktno uplatiti na račun Marijinih obroka, koji je istaknut na plakatu i kojeg i ovdje donosimo", kažu splitski Franjevci.

"Navedena akcija, kako je zamišljeno, trebala bi doživjeti svoj vrhunac na Cvjetnicu 9. travnja, kada bi se diljem provincije Presvetog Otkupitelja i Hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj na kraju mise/misa, prikupljao novčani prilog za ovu akciju. Sav prikupljeni novac bit će uplaćen na račun Marijinih obroka u Hrvatskoj i Njemačkoj, a iznos javno objavljen", dodaje se pozivu na navedenu humanitarnu akciju.

Svi koji se žele pridružiti toj humanitarnoj akciji svoj prilog mogu uplatiti na sljedeći račun:

Marijini obroci, Donje svetice 46c, 10 000 Zagreb
IBAN: HR7923600001102102666
S naznakom: Za Južni Sudan

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene