Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Milijunski iznosi

Fra Šimina bankarica među rekorderima po jamčevini: Tko joj je konkurencija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak četiri milijuna kuna jamčevine odredio je sud za bivšu bankaricu koja je navodno pomagala fra Šimi Nimcu otuđiti deset milijuna crkvenih kuna. Ako bude uplaćena, bit će to treća najveća jamčevina u hrvatskoj povijesti.

Ako želi na slobodu, bankarica i prijateljica fra Šime Nimca morat će platiti čak četiri milijuna kuna. 'Smatramo da je iznos jamčevine previsoko određen i to će biti jedan od razloga podnošenja naše žalbe, a podnijet će se i na razloge određivanja istražnog zatvora', rekao je Stipica Kovačević, odvjetnik Jasmine Bilonić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Presuda svećeniku i bankarici KRIVI SU Fra Šime dobio dvije godine, bankarica 21 mjesec zatvora Slika nije dostupna Utajili 9,8 mil. kuna U petak presuda fra Šimi NImcu i bankarici Jasmini Bilonić

Bivša bankarica pred sucem se branila šutnjom. Visina jamčevine još uvijek nije konačna. 'Rješenje kojim je određen istražni zahtjev protiv osumnjičene još uvijek nije pravomoćan, protiv njega postoji pravo žalbe u roku tri dana', objasnio je glasnogovornik splitskog Županijskog suda Neven Cambj.

>> Bankarici osumnjičenoj da je pomagala fra Nimcu određen pritvor i jamčevina od 4 milijuna kuna

Uz više od 12 milijuna kuna te nekretnine prijatelja i supruge, kojima jamči za svoju slobodu, Ivo Sanader je hrvatski rekorder, a slijedi ga Davor Patafta s dva milijuna kuna u gotovini te deset u mjenicama. 'Jamstvo se određuje individualno, ovisno o imovinskom stanju okrivljenika, okolnosti izvršenja kaznenog djela, kao i svim okolnostima i osobnim svojstvima pojedinog osumnjičenika', kaže glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Treće najskuplje branjenje sa slobode trebalo bi postati ono fra Šimine prijateljice, a tu su još i bosanskohercegovački poduzetnik Svjetlan Stanić te doministar sigurnosti BiH Vjekoslav Vuković. 'Teško je uspoređivati jedno jamstvo s drugim, mi imamo situacije da se jamstvo određuje i u iznosima od nekakvih pet ili deset tisuća kuna', kaže Devčić.

A dok atraktivna plavuša pravorijek čeka u pritvoru, fra Šimu, koji je na slobodi, prati i navodna priča o vezi s još jednom ženom, i to s područja Biograda. Misterioznoj ženi navodno je poklonio i jahtu vrijedu milijun kuna, automobil i stan. Odvjetnici i policija su bez komentara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene