Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaposlit će više od 300 ljudi

Luksuzno odmaralište stiže u Hrvatsku: Početak gradnje do kraja godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Gari Cappelli u Londonu je s predstavnicima Four Seasons Hotels and Resorts razgovarao o investicijama u Hrvatskoj, konkretnije o izgradnji luksuznog odmarališta nedaleko od Starog Grada na Hvaru.

Luksuzno odmaralište osim hotela, uključuje luksuzne vile i apartmane, odnosno 240 smještajnih jedinica i 797 kreveta te planira zaposliti više od 300 ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica

''Ovaj iznimno važan projekt, odnosno investicija od gotovo milijardu kuna, imati će veliku važnost kako za Stari Grad na otoku Hvaru, tako i za cijelu Hrvatsku. Osim što će novo odmaralište doprinijeti kvaliteti smještajne ponude na otoku i zaposliti preko 300 ljudi, ova će investicija svakako pokrenuti i ostale potencijalne investitore da obrate veću pozornost i potraže mogućnosti za ulaganja u našoj zemlji. Ovaj projekt predstavlja i priliku za lokalnu turističku zajednicu da započne sa potpunim upravljanjem destinacije i osigura dodatni sadržaj za goste koji traže smještaj u objektima ovako visoke kategorije'', rekao je ministar Capelli.

Inače, Vlada je 2016. uvrstila izgradnju luksuznog odmarališta na Hvaru na listu strateških projekata.

Potpredsjednik Globalnog razvoja i planiranja u kompaniji Four Seasons Hotels and Resorts, Kash Gohil objasnio je zašto su odabrali upravo Hrvatsku za svoj novi projekt.

''Hrvatska je jedno od vodećih europskih turističkih tržišta, popularna odmorišna destinacija za turiste iz cijeloga svijeta. Naš nadolazeći projekt na otoku Hvaru koji je poznat po bogatoj kulturnoj baštini i zadivljujućoj prirodnoj ljepoti, predstavlja izvrsnu priliku za daljnje jačanje naše prisutnosti u Europi te istovremeno u Hrvatsku donosi vrhunsku kvalitetu usluge i ponude po kojoj je Four Seasons poznat u cijelom svijetu. Kada ulazimo na novo tržište, uvijek nastojimo pronaći najbolju lokaciju i najbolje partnere koji nam mogu pomoći u stvaranju prvoklasnog, luksuznog doživljaja. Hvar nam nudi dobitnu kombinaciju - vrhunsku lokaciju u uvali Brizenica i snažno partnerstvo sa investicijskom bankom Arqaam Capital, iskusnim partnerom koji dijeli našu viziju za dovođenje novog, luksuznog doživljaja u Hrvatsku. Veselimo se što ćemo našim gostima, luksuznim putnicima iz cijeloga svijeta, ponuditi doživljaj Four Season resorta u jednoj od najbrže rastućih odmorišnih destinacija u Europi te ćemo svakako nastaviti otkrivanje novih mogućnosti za ulaganje u Hrvatskoj, kako bi dodatno ojačali našu prisutnost ovdje.“

"Ovo je naša prva investicija u Republici Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Vjerujemo kako ćemo sa izgradnjom krenuti do kraja ove godine", rekao je suosnivač i izvršni direktor Arqaam Capitala Denis Wijsmuller, dodavši kako imaju dobru suradnju s hrvatskom administracijom.

Four Seasons je vodeća svjetska luksuzna kompanija koja upravlja sa 105 hotela u 43 zemlje svijeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene