Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FOTO: Vlada ima krivi grb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na službenim internetskim stranicama Vlade krivo je označen grb Republike Hrvatske.

Na službenim internetskim stranicama Vlade Hrvatski grb počinje bijelim poljem. Na tu je navodnu pogrešku na svom službenom blogu upozorio nezavisni saborski zastupnik, Dragutin Lesar.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

U Vladi odbacuju bilo kakvo kršenje zakona. Objašnjavaju kako je grb na internetskim stranicama Vlade prikazan monokromatski u inverziji - bijela boja predstavlja izražene površine, a ostatak je tamnija pozadina.

Političku interpretaciju izbjegavaju stručnjaci. Priznati dizajner Boris Ljubičić u telefonskom razgovoru objasnio je nastalu zavrzlamu.

'Kad je riječ o takozvanom prvom polju, zavisi od pozadine. Ako je pozadina tamna prvo polje je svijetlo. Ako je pozadina svijetla prvo polje je tamno. I tu problema nema', tvrdi dizajner Ljubičić.

Zakon o grbu, zastavi i himni kaže da je njihova uporaba slobodna u umjetničkom i glazbenom stvaralaštvu. Uvjet je jedino da se time ne vrijeđa ugled i dostojanstvo Republike Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene