Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preslatki su!

FOTO Vinkovcima prošao mimohod dječjih folklornih skupina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu Dječjih Vinkovačkih jeseni danas je trgovima i ulicama Vinkovaca prošao svečani mimohod dječjih folklornih skupina, sudionika 49. vinkovačkih jeseni, u kojem je sudjelovalo oko 2.500 djece iz 59 kulturno umjetničkih društava (KUD) i folklornih skupina koje njeguju izvorni hrvatski folklor.

Svaka od dječjih skupina, odjevena u narodnu nošnju svoga kraja, pokazala je pjesmom, plesom ili kolom dio folklornoga naslijeđa mjesta iz kojih dolaze. Nakon mimohoda, na glavnoj pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića održan je drugi dio Međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina, na kojem je kratak program održalo devet KUD-ova iz sedam županija. Poseban gost programa bio je dječji pjesnik Mladen Kušec.

Pročitajte i ovo Plakat 53. Vinkovačkih jeseni (Foto: Dnevnik.hr) Organizatori povukli sliku Slučaj čokanjčić: Evo što o svemu kažu marketinški stručnjak i pravobraniteljica za djecu Reklamni plakat za Vinkovačke jeseni (Foto: http://vinkovackejeseni.hr/) Što to dječak pije? Pogledajte kako se promoviraju Vinkovačke jeseni, oglasili se i organizatori

Prvi dio Međužupanijske smotre dječjih folklornihs kupina održan je sinoć, a ukupno su folklorno stvaralaštvo na toj priredbi pokazala djeca iz 13 županija.

"Mimohod je i ove godine privukao veliki broj gledatelja, sretan sam što je program Dječjih jeseni išao i u 'live internet' prijenosu jer djeca na našu manifestaciju dolaze iz svih krajeva Lijepe naše. Djeca su jamstvo da će naša manifestacija trajati i idućih 50 godina. Posebnu pozornost ponovno su privukli mališani, odnosno bebe mlađe od godinu dana kojih nije nedostajalo u povorci", kazao je voditelj Dječjih vinkovačkih jeseni Darko Grčić.

Dječje Vinkovačke jeseni utemeljene su još 1970. godine kao "Male vinkovačke jeseni" i dio su manifestacije Vinkovačkih jeseni koje se ove godine održavaju od 12. do 21. rujna pod geslom "Široka je slavonska livada".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene