Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski ponos u Zadru

FOTO Veličanstven doček olimpijskih pobjednika ususret utakmici s Turskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatna olimpijska hrvatska vaterpolska reprezentacija veličanstveno je dočekana u Zadru. Ususret utakmici s Turskom, vaterpolisti su se družili sa zadarskim mališanima i navijačima. Druženje s navijačima snimila i TV ekipa britanskog BBC-a.

Zadar je na veličanstven način pozdravio olimpijske prvake - hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. Mnogi su građani vaterpoliste dočekali pri samom dolasku u hotel, a veliku su radost pokazali i mališani iz dječjeg vrtića za djecu s posebnim potrebama 'Latica'. Ti mali heroji imali su brojna pitanja na koja su vaterpolisti spremno odgovarali. Slika iz Zadra putuje i u svijet, jer je druženje snimila i televizijska ekipa britanskog BCC-a.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Kao nagradu za olimpijsko zlato djeca su vaterpolistima poklonila sliku koju su sama naslikala za njih. 'Ovakav doček nismo mogli niti zamisliti. Ovo su divni ljudi i navijači i zahvaljujem Zadru na ljubavi prema vaterpolu i hrvatskoj reprezentaciji koju su pokazali u ova dva dana. Ovo je grad u koji ćemo se uvijek vraćati', izjavio je zlatni olimpijac Maro Joković.

>> Obiteljski vaterpolo vikend za pamćenje

Između treninga i priprema za utakmicu s Turskom, koja se u srijedu 27. ožujka u 18 sati igra na bazenu Višnjik, naši su se reprezentativci družili i s građanima Zadra na prepunom Narodnom trgu. Stotine znatiželjnih ljubitelja sporta željelo je prepoznatljive vaterpolske kapice koje su ima vaterpolisti spremno potpisivali, a druženje uz pjesmu završilo je zajedničkim potpisivanjem autogram kartica i pozivom na utakmicu.

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u nadolazećim dvjema utakmicama FINA Svjetske lige u Zadru i Rijeci igrat će golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Petar Juraj Selem, centri Ivan Krapić, Fran Paškvalin i Nikša Dobud, bekovi Andro Bušlje, Kristijan Milaković, Marko Macan i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Maro Joković, Anđelo Šetka, Duje Živković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Ante Vukičević, Antun Goreta, Paulo Obradović i Petar Muslim.

Najvažnija natjecanja hrvatske seniorske reprezentacije u 2013. godini su:

19.06. - 26.06.2013. - Mediteranske igre - Mersin
22.07. - 03.08.2013. - Svjetsko prvenstvo - Barcelona

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene