Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuska TV objavila reportažu

FOTO Pripreme hrvatskih vojnika za VELIKI MIMOHOD centrom PARIZA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska državna televizija TF1 je u svojim vijestima objavila kratku reportažu o početku priprema za mimohod oružanih snaga, a u njoj je posebno istaknula hrvatske vojnike koji prvi put stupaju na francuski nacionalni praznik.

Pripadnici hrvatskog ešalona koji se nalaze u Francuskoj na pripremama za sudjelovanje na tradicionalnom vojnom mimohodu oružanih snaga u utorak 9. srpnja 2013. godine od 6.00 do 7.00 sati ujutro provodili su vježbovne aktivnosti u poznatoj pariškoj aveniji Champs Elysees.

Pročitajte i ovo Francuska nacionalna knjižnica Poison Book Project Završile u karanteni: Nacionalna knjižnica uklonila knjige obložene arsenom Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

>> Održan završni prikaz vojne vježbe 'Štit 13'

U reportaži objavljenoj na francuskoj državnoj televiziji posebno su istaknuti hrvatski vojnici koji prvi put stupaju na francuski nacionalni praznik, u povodu ulaska u Europsku uniju.

Hrvatski ešalon sastavljen je od 71 pripadnika Počasno-zaštitne bojne, dva pripadnika Hrvatske kopnene vojske i po jednog pripadnika Hrvatske ratne mornarice i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, a njime zapovijeda zapovjednik Počasno-zaštitne bojne brigadir Dragan Basić.

Osim aktivnosti na najpoznatijoj pariškoj aveniji pripadnici hrvatskog ešalona za sudjelovanje na vojnom mimohodu pripremaju se od 6. srpnja 2013. godine u vojnom kampu Satory i poligonu za testiranje vozila Nexter u blizini Versaillesa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene