Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u Zagrebu

FOTO: Na trg stavili lijes s dijelovima ubijenih životinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak aktivista Prijatelja životinja prosvjedovalo je u središtu Zagreba protiv dijela modne industrije koja za odjeću koristi krzno ubijenih životinja i zahtijevali 'grad i Hrvatsku bez krzna'.

Predsjednik Prijatelja životinja Luka Oman novinarima je rekao da je kiša, koja je u tom trenutku padala, samo znak da i nebo plače zbog 70 milijuna životinja koje su svake godine ubijene zbog krzna. Smatramo da je krzno ne samo sramotno nego i treba biti u potpunosti zabranjeno. Svatko tko nosi krzno nosi sramotu, bol i patnju - svatko tko prodaje krzno prodaje bol i patnju, rekao je Oman.

Pročitajte i ovo Ilustracija bizarna pojava Slavili godišnjicu braka, a onda im je krstarenje obilježio posjet liječniku: "Supruga je prvo mislila da je to zato što sam nosio nove sandale" Zlostavljanje konja I dalje se provodi istraživanje Policija uhitila dvojicu muškaraca zbog zlostavljanja konja! Veterinar otkrio u kojem stanju je životinja

Okrenimo se suosjećanju, odbacimo krzno

Vrijeme je da uz zabranu uzgoja životinja za krzno bude zabranjena i prodaja krznene odjeće. Okrenimo se suosjećanju, a odbacimo okrutnost, poručio je predsjednik Prijatelja životinja. Aktivisti su se okupili na Trgu kralja Tomislava odakle su se u glasnoj povorci s brojnim transparentima, uz povike "Krzno je ubojstvo", "Krzno je sramota", "Krzno boli" te pozive građanima da odbace i osude krzno uputili do Trga bana Josipa Jelačića. Zaustavljali su se pred krznarijama gdje su palili svijeće za životinje ubijene zbog glamura.

Na središnjem zagrebačkom trgu su aktivisti održali minutu šutnje za ubijene životinje te položili vijenac uz lijes u kojem su se nalazili dijelovi tijela ubijenih životinja 'pretvorenih' u krznene odjevne predmete. Prijatelji životinja navode i da zakonska zabrana uzgoja životinja za krzno, koju je podržalo čak 73,7 posto građana i koja je stupila na snagu Zakonom o zaštiti životinja 1. siječnja 2007. uz prijelazno razdoblje od deset godina, pokazuje kako je velika većina građana svjesna da je ubijanje životinja zbog krzna dovoljan razlog da se kaže ne odjeći i dodacima od životinjskog krzna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene