Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko nevrijeme u Istri

FOTO: Pijavica im prošla kroz kuću, u dvorištu srušila hrast!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pijavica koja je poharala Barbanštinu najteže je pogodila kuću obitelji Batel. Probila im je balkonski prozor, porazbacala stvari po kuhinji i dnevnom boravku, srušila hrast u dvorištu...

Olujno jugo koje je podignulo razinu mora izazvalo je sinoć i jutros probleme u više gradova i mjesta, a područje Barbanštine u Istri je oko 6 sati poharala pijavica. U svega tri minute pijavica je u selima Šugari, Filini i Baretuni počinila veliku materijalnu štetu, ali nije bilo stradalih, doznaje se od zapovjednika pulske Javne vatrogasne postrojbe.

Pročitajte i ovo Problemi na obali Nevrijeme poharalo obalom Problemi na obali: Pijavica, olujni vjetar, iščupana stabla, naselja bez struje - "Najgore su prošli opatijsko područje i područje Lošinja" NE Krško obilne kiše Iz nuklearke Krško poslali obavijest zbog nabujale Save: "Osoblje je u stanju pripravnosti"

>> VIDEO i FOTO Podivljalo vrijeme na Jadranu: Pijavica, orkansko jugo, veliki plimni val...

Kako javlja Glas Istre, najgore je prošla obitelj Batel kojoj je pijavica doslovno prošla kroz kuću. Gospođa Batel je opisala kako ju je rano jutros probudio jaki huk pa je ustala i sišla u prizemlje taman kada je pijavica probila balkonski prozor, ušla u kuću, porazbacala stvari po kuhinji i dnevnom boravku, izbila pregradni zid od brodskog poda, porazbijala prozore u tim prostorijama i izašla na vrata od hodnika. Osim toga, srušila je i ogroman zdravi hrast u dvorištu i bacila ga na njihovu kuću.

Prema riječima načelnika Općine Barban Denisa Kontošića, crjepovi kuća, komadi fasade, grane i stabla bili su razbacani na sve strane, a mnoga porušena stabla oštetila su nekoliko automobila i krovova kuća. 'Šteta će biti prilično velika, no u ovom trenutku najvažnije je da nitko od mještana nije stradao. Vatrogasne ekipe su na terenu, a Općina će također, koliko bude u mogućnosti, pomoći u sanaciji tih objekata',  istaknuo je načelnik Kontošić.

Na mjestu događaja jutros su bili i djelatnici policije te vatrogasne ekipe, a dežurne službe HEP-a sanirale su štetu na dalekovodu nastalu zbog ovog nevremena u selu Filini.

Poplavljen most Raša

U međuvremenu poplavljen je i most Raša. U 6,40 sati uspostavljena je i izvanredna obrana od poplava na malom slivu Raša - Boljunčica (utok u more - most Mutvica).

Inače, pljuskovi s grmljavinom zahvatili su noćas cijelu Istarsku županiju. Po podacima županijskog centra 112, u posljednjih 24 sata na području Pazina palo je 130 litara kiše po četvornom metru a u Puli 63 litara kiše. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene