Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proces predaje

FOTO Perkovića čeka smještaj u Munchenskom zatvoru u kojem je bio i Adolf Hitler

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Započeo je proces predaje Josipa Perkovića Njemačkoj. Kada će se to i dogoditi ovisi o brzini kojom će dvije policije dogovoriti tehničke detalje.

Josip Perković nema namjeru olakšati proces predaje Njemačkoj. Navodno se boji letenja pa će odbiti najbržu i najjednostavniju opciju prebacivanja zrakoplovom. To bi moglo značiti i više vremena za Ustavi sud od kojeg se traži privremeno zaustavljanje izručenja dok se ne odluči o Perkovićevoj Ustavnoj tužbi.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Slika nije dostupna Analiza Ivane Petrović 'Oni žele dokazati zločinački karakter jugoslavenskog režima'

Domaći sud obavijestio je njemačke kolege da je spreman predati im Josipa Perkovića. Brzina predaje ovisi o dogovoru dviju policija, ali i samom Perkoviću. 'On je već odavno rekao da će poštivati svaku odluku hrvatskog suda ali isto tako da će iskoristiti i svaku zakonsku mogućnost koju ima', rekao je njegov odvjetnik Anto Nobilo.

NOVI MANEVAR Nobilo: 'Perković Ima strah od letenja'

A to je i odbijanje brzog transfera zrakom što Perković planira učiniti zbog straha od letenja. To komplicira proces jer u dogovore oko zemaljskog transfera treba uključiti slovensku i austrijsku policiju. Kupilo bi to vrijeme i Ustavnom sudu kojem je predan zahtjev za privremenom zabranom predaje i ustavna tužba.

U Njemačkoj Perkovića čeka smještaj u Munchenskom zatvoru. Prima oko 2.000 zatvorenika, a najpoznatiji stanovnik nakratko mu je bio i Adolf Hitler.

Perkoviću će se suditi za sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene