Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetitelji oduševljeni

FOTO Osječki Zoološki vrt dobio prinovu kakva se rijetko viđa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnike i posjetitelje osječkog Zoološkog vrta osvojio je mali albino klokan, koji bi, da je kojim slučajem na svijet došao u svom prirodnom staništu, vjerojatno već postao obrokom nekog predatora.

Nastamba crvenovratih valabija u osječkom Zoološkom vrtu dobila je neuobičajenu prinovu - albino klokana. Mladi sniježnobijeli tobolčar, inače rijedak primjerak i prvi u Osijeku, osvojio je i djelatnike i posjetitelje ZOO-a.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Beba alpaka - 1 Atrakcija za posjetitelje Veliko veselje na istoku Hrvatske: ''Na svijet je došla predivna pahuljica"

>> Nevjerojatno: Lisica i divlja svinja pomogle klokanima u bijegu iz ZOO-a

'Naši timaritelji u početku nisu shvatili da je maleni klokan albino dok nije provirio iz majčina tobolca u svibnju. U posljednjih nekoliko tjedana naš se prvi albino klokan odvažio istražiti svoju nastambu s ostalim, podosta tamnijim, pripadnicima skupine', napisali su u osječkom ZOO-u na svojoj web stranici.

Napominju kako bi, s obzirom da je bijel, u svom prirodnom staništu u Australiji mali klokan vjerojatno već postao obrokom neke druge životinje.

'Jedina opasnost ovome neobičnom valabiju u našem ZOO-u mogle bi biti opekline od sunca s obzirom na vrlo osjetljive ružičaste oči i njuškicu, no s dosta sjenovitih stabala i sjenica u nastambi, i to je mala vjerojatnost', kažu još u osječkom Zoološkom vrtu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene