Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama diljem Hrvatske

FOTO i VIDEO Orljava poplavila 120 kuća u Pleternici i Gradcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obilnih kiša u posljednja dva dana na području Kumrovca i Klanjca došlo je do izlijevanja rijeke Sutle zbog čega je poplavljeno nekoliko sela.

Poplave su pogodile i zapadnu Slavoniju te sjevernu Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Zoran Milanović uručio je odlikovanja i dodijelio počasne činove braniteljima Odlikovan i slavni pilot Milanović odlikovao branitelje, oni poručili: "Želimo ostati izvan predizbornih prepucavanja"

Od ranih jutarnjih sati stanovnici Pleternice i Gradca bore se s poplavama. Kanal kod željezničke pruge u Gradcu popustio je u prijepodnevnim satima pa se Orljava izlila u dvorišta i kuće. Trenutno je pod vodom između 100 i 120 kuća i okućnica.

Voda, prema riječima mještana, navire sa svih strana pa se s ispumpavanjem podruma i dvorišta bore cijeli dan. Prekinut je promet cestom Pleternica-Kutjevo u mjestu Gradac te željezničkom prugom Požega -Pleternica. U spašavanju kuća i imovine angažirana je i Hrvatska vojska, a sudjeluju i DVD-i, policija i mještani Pleternice i okolnh mjesta.

Ministar obrane Ante Kotromanović poslao je u pomoć 100 vojnika sa šest čamaca.

Nema mira niti u Zagorju. Zbog obilnih kiša u posljednja dva dana na području Kumrovca i Klanjca došlo je do izlijevanja rijeke Sutle zbog čega je poplavljeno nekoliko sela. Prvi su u pomoć stanovnicama priskočili vatrogasci koji kod najugroženijih kuća postavljaju vreće s pijeskom.

VIDEO i FOTO - DRAMA U KARLOVCU: 'Žene, djeca i starci moraju se evakuirati jer dolazi nezapamćeno visoka voda'

Poplave nisu zaobišle niti Podravinu. Voda se prelijeva preko prometnica, izlijevaju se potoci. Najteža je situacija prije podne bila u Koprivničkim Bregima, gdje se izlio potok Koprivnica, javlja Koprivnica.net. U podvožnjaku kod Podravke skoro je došlo do tragedije, jer je u vodi zapeo autobus s umirovljenicima, koje su brzom intervencijom spasili koprivnički vatrogasci. Pod vodom su bili i jedan trgovački centar te zgrade koprivničke gimnazije i Policijske uprave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene