Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jako nevrijeme

FOTO: Olujna bura čupala i lomila stabla u Puli, odletio dio krova škole u Prelogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ljetnih temperatura Hrvatsku je sinoć okupala kiša i to s olujnom burom.

Hladno vrijeme 'posjetilo' je i Pulu u kojoj je olujna bura čupala i lomila stabla. Bolje nisu prošli ni stolovi na terasama kafića koje je vjetar razbacao naokolo. Jak vjetar oštetio je sinoć oko 22 sata i krovište Osnovne škole Prelog. Podigao je veliki komad lima kojim je prekrivena škola i savinuo ga poput konzerve. Na mjesto događaja odmah su stigli policija i vatrogasci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi nakon olujne bure Splitski vatrogasci imaju poruku za građane: "Danas smo imali metalno sušilo na stablu, na 10, 12 metara visine" Slika nije dostupna Reporter Marko Balen na udaru orkanske bure "Osjećaj hladnoće je -30. Ne pomaže ni zimska oprema, hladnoća probija kroz sve"

U jutarnjim satima članovi vatrogasne postrojbe DVD-a Prelog uspjeli su vratiti lim na mjesto i pričvrstiti ga čavlima. Ravnateljica Nina Lesinger, koja je gotovo cijelu noć provela u školi, kaže da je kiša prodrijela u potkrovlje, a razmjeri štete znat će se uskoro. Nastava će se odvijati prema planu. Školu je obišao i gradonačelnik Dragutin Glavina. 'Nije isključena mogućnost da je krovište oštetila pijavica', kaže.

Sreća u nesreći je što nitko nije ozlijeđen. Naime, u školsko-sportskoj dvorani pokraj škole u subotu na večer održavao se glazbeni festival na kojem su bile stotine posjetitelja.

Osim kiše bilo je i snijega, kojega je napadalo u Delnicama. Snijeg pada i u Gorskom kotaru, a jutros u 9 sati na meteorološkoj postaji Parg kod Čabra, gdje pada jak i neprekidan snijeg, izmjerena je temperatura od jednog Celzijeva stupnja, doznaje se u Pomorskom meteorološkom uredu Rijeka.

Na Zavižanu je jutros u 8 sati izmjeren snježni pokrivač od 3 centimetra i temperatura od minus 3 Celzijeva stupnja, a padao je umjeren snijeg, kažu u Pomorskom meteorološkom uredu Rijeka. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Rijeci je jutros u 9 sati izmjereno 8 Celzijevih stupnjeva, uz slabu kišu, a u Ogulinu su izmjerena 4 Celzijeva stupnja, također uz kišu.

Prognoza za danas je najavila da će u gorju iznad 800 metara ponegdje padati slab snijeg. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena do jaka bura, na sjevernom i srednjem dijelu s olujnim udarima. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 7 do 13, na sjevernom Jadranu između 12 i 17, a u Dalmaciji od 19 do 24 Celzijevih stupnjeva. (A.E./ Agencija VLM)

Ako imate fotografije ili snimke snijega ili posljedica sinoćnjeg nevremena pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr ili ih postavite na našu Facebook stranicu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene