Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u Hrvatskoj

FOTO Kišni oblaci na moru - impresivan pejzaž

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilna kiša i grmljavina pogodile su sjeverozapadnu Istru, poglavito Bujštinu i područje Umaga.

Na Bujštini je palo čak 157 milimetara (mm) kiše po metru četvornom, u umaškoj marini 84 mm, a u Bujama 66 mm. Obilna kiša pala je i na sjeveru Istre (Vrh 46 mm), ali i lokalno na Kvarneru (Hreljin 64 mm).

Pročitajte i ovo Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave HGSS evakuirao ljude iz poplave Ravnateljstvo civilne zaštite VIDEO/FOTO Nevrijeme poharalo dvije županije: HGSS morao evakuirati ljude. Poplavljena dvorišta, podrumi i kuće

Iznimno jaka kiša pala je jutros i na širem području Rijeke i Gorskog kotara, te uzrokovala poplave i probleme u prometu.

Uz grmljavinsko nevrijeme palo je čak 159 litara po četvornom metru u Delnicama, u Crnom Lugu 75, a u Rijeci je palo 59 litara.

Materijalnu štetu tek treba procijeniti. Do kraja dana u Istri se očekuje nastavak nestabilnog vremena uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu.

KAOS - Sjeverozapad Hrvatske i Istru kida nevrijeme!

Zbog vode na kolniku je zatvoren ulaz i izlaz s autoceste Rijeka-Zagreb kod Ravne Gore, a poplavljen je podvožnjak kod autoceste kod naselja Lučice blizu Delnica.

Poplavljene su brojne kuće i gospodarski objekti u svim dijelovima Gorskog kotara, dječji vrtić Orepčići u Kraljevici, Pomorska škola u Bakru te nekoliko kuća u Bakarcu.

Vatrogasci interveniraju po pozivima na svim lokacijma, uglavnom crpeći vodu iz poplavljenih zgrada, među kojima su i neki podrumi i prizemni prostori u Rijeci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene