Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakn Krapine obišli Konavle

FOTO Japanskog princa oduševili 'krapinjonci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski princ Akishino sa suprugom posjetio je Muzej krapinskog neandertalca u Krapini.

Sudeći prema fotografijama, japanskog je princa postav Muzeja oduševio. Veselo je pozirao ekipi Dnevnika Nove TV pored statue neandertalca  i mahao.

Pročitajte i ovo Zapalio se autobus Sveti Križ Začretje Užas na autocesti A2: Zapalio se autobus, putnici evakuirani Prometna nesreća u Krapini Očevid u tijeku Sudar dva auta i kamiona u Krapini: "Izgleda prestrašno"

>> Princ i princeza se družili sa Zagrepčanima, unatoč strogom protokolu

Japanski prinčevski par boravio je danas, u sklopu posjeta Hrvatskoj, u Krapinsko-zagorskoj županiju gdje su obišli Muzej krapinskoga neandertalca u Krapini te Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) Vrhovski u Đurmancu.

Za posjeta muzeju princa Akishina posebno su zanimale teme iz fosilnoga života te kako je neandertalac otkriven u Krapini. Japanski princ Akishino postavio je puno pitanja vezanih uz fosile riba te crteže tih fosila koje je napravio Dragutin Gorjanović-Kramberger, kao i za ukupan rad toga poznatog hrvatskog paleontologa, arheologa i geologa.

Po riječima ravnateljice Muzeja Hrvatskoga zagorja Goranke Horjan, princ Akishino bio je oduševljen postavom muzeja što, dodala je, potvrđuje i niz pitanja koje je uputio domaćinima, a što je bio uzrok tomu da su se boravak princa i protokl nešto produžili.

Princ biolog po struci

Princ je bio zadovoljan i podatkom da krapinski Muzej iz godine u godinu posjećuje sve više Japanaca. I dok su princa, biologa po struci, zanimale činjenice o razvoju života na zemlji prikazane na vremenskoj liniji muzeja, princeza je pokazala zanimanje za edukativne sadržaje muzeja.

Japanski princ Akishino i princeza Kiko najviša su strana delegacija koja je posjetila Krapinsko-zagorsku županiju i Muzej krapinskog neandertalca, potvrdio je župan Željko Kolar. Istaknuo je da je današnji posjet prinčevskoga para veliko priznanje i čast za Krapinsko-zagorsku županiju rekavši kako su japanski princ i princeza izuzetno pristupačne i jednostavne osobe, Dodao je kako je princ Akishino imao izuzetno puno pitanja te da ima ogromno znanje, a ono što posebno veseli stanovnike Hrvatskoga zagorja, zaključio je Kolar, jest to što je princ oduševljen svime što je danas vidio u Zagorju.

Prije posjeta krapinskome muzeju prinčevski par obišao je OPG Vrhovski u Đurmancu. Boravak u Hrvatskoj japanski prinčevski par nastavio je na jugu Hrvatske - u Dubrovniku.

Japanski prinčevski par u Konavlima

Japanski princ Akishino sa suprugom, princezom Kiko, nakon Zagorja, obišao je dubrovačko područje i najjužniju hrvatsku općinu Konavle. U mjestu Čilipi japanski prinčevski par posjetio je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Glavina te razgledao maslinik. U njihovoj pratnji bili su župan duboravčko neretvanski Nikola Dobroslavić i načelnik općine Konavle Luka Korda.

Japanski princ sa suprugom sutra će posjetiti Dubrovnik, razgledati kulturno povijesne znamenitosti Knežev dvor i duborvačke zidine te susresti s gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

Inače, japanski princ Akishino sa suprugom boravi u službenom posjetu Hrvatskoj do 23. lipnja, a u ta četiri dana planirani su bili posjeti Zagrebu, Plitvicama, Hrvatskom zagorju i Dubrovniku.

Princ se prethodnih sastao s premijerom Zoranom Milanovićem i predsjednikom Ivom Josipovićem, a nazočio je i svečanosti i koncertu povodom 20. obljetnice diplomatskih odnosa RH i Japana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene