Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'60 sekundi onečišćenja zraka'

FOTO HEP objasnio otkud crni dim iz dimnjaka toplane na Trešnjevci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz dimnjaka zagrebačke toplane na Trešnjevci sukljao je gusti dim, no iz HEP-a su priopćili - to je samo rutinski remont.

Zabrinuti čitatelji poslali su nam u redakciju fotografije toplane na Trešnjevci iz čijeg dimnjaka suklja gusti crni dim. U zagrebačkoj policiji su nam rekli kako nemaju dojavu o eventualnom požaru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na Trešnjevci Drama u Zagrebu: Muškarac se namjerno zabio u automobil u kojem su bili žena i dijete Ilustracija U NAJGOREM MOGUĆEM TRENUTKU Zbog puknuća cijevi na vrelovodu dio Karlovčana ostao bez grijanja

>> Građani Slavonskog Broda upozoreni: Ne izlazite iz kuća!

>> FOTO Puknuo vrelovod na Trešnjevci, tisuće Zagrepčana bez grijanja

HEP se oglasio priopćenjem u kojem su naveli kako je došlo do kratkotrajnog ispuštanja štetnih tvari u zrak, ali u zakonski dozvoljenim granicama.

60 sekundi onečišćenja zraka

'Danas je u Elektrani-toplani u Zagrebu obavljeno redovno ispitivanje gorača, radi pripreme za korištenje loživog ulja kao rezervnog energenta tijekom iduća dva dana.

Blok u EL-TO Zagreb inače koristi prirodni plin, ali zbog planiranog redovnog ispitivanja plinovoda, dva dana neće imati na raspolaganju taj energent.

Tijekom ispitivanja gorača, u 13:36 sati, došlo je do kratkotrajnog ispuštanja (u trajanju od oko 60 sekundi) onečišćujućih tvari u zrak, čija je količina unutar granica dopuštenih Uredbom o razinama onečišćujućih tvari u zraku', stoji u priopćenju HEP-a.

Redovni remont

U HEP-u su još proteklog tjedna najavili završetak ogrjevne sezone, točnije 4. svibnja u Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku. Od ovog tjedna započeli su s redovnim remontom toplinskih postrojenja.

Ukoliko ste i vi primijetili crni dim iz dimnjaka toplane na Trešnjevci, vaše snimke pošaljite na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene