Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo prognoze za ostatak dana

FOTO GRAĐANI ODAHNULI: Najavljeno nevrijeme zaobišlo veće gradove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi su se pripremili na olujni vjetar i tuču, no srećom, velike oluje nije bilo. Limeni ljubimci i dalje na sigurnom: u javnim garađama i ispod nadvožnjaka...

Uspijete li svojim fotoaparatima uhvatiti prizore oluje, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, no, pritom nikako nemojte ugrožavati vlastitu sigurnost!

Pročitajte i ovo Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča Stablo na Srednjacima - 1 Posljedica nevremena Ostalo zaboravljeno: Stanari se boje da bi stablo na Srednjacima svakog trena moglo pasti na stazu ili parkiralište

Srećom, najavljene velike oluje nije bilo, no građani su za svaki slučaj spremili svoje limene ljubimce na sigurno: u javne garaže, ispod nadvožnjaka ili ih pak prekrili posebnim platnima za zaštitu od tuče koja je noćas na kraju pogodila neke dijelove Zagorja i Međimurja.

>> FOTO Tuča pogodila neke dijelove Hrvatske

Od čitatelja iz Celina, u općini Podturen u Međimurju, dobili smo fotografije tuče. Kaže da je nevrijeme njihov kraj zahvatilo oko 21 sat i da je tuča padala skoro sat vremena.

Svježe jutro na kontinentu

U Zagrebu je jutros u 7 sati izmjeren 21 stupanj Celzijus, u Varaždinu osvježavajućih 19 stupnjeva, u Osijeku i Metkoviću 22, u Dubrovniku 25, Splitu 26. Ostatak dana čeka nas promjenljivo oblačno i vjetrovito te, osobito na kopnu, osjetno svježije.

>> FOTO Nevrijeme zaobišlo veće gradove, automobili i dalje na sigurnom

Prognoza za danas

Mjestimice će još biti kiše, pljuskova i grmljavine, uz manju mogućnost lokalno olujnog nevremena. Vjetar većinom umjeren, na udare ponegdje jak sjeveroistočni i sjeverozapadni.

Na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura, do kraja dana proširit će se i na južni dio. Najviša dnevna temperatura na Jadranu i istoku zemlje uglavnom između 26 i 31, drugdje između 20 i 25 °C.

Na Jadranu moguće nevere

Meteorolozi upozoravaju na moguće nevere. Udari bure od 35- 45 čvorova, ujutro na sjevernom Jadranu mjestimice i do 65 čvorova i more ponegdje moguće 4-5. Još tijekom jutra na južnom i dijelu srednjeg Jadrana mogući su udari zapadnog i sjeverozapadnog vjetra od 30-40 čv.

Prognoza za Zagreb

U Zagrebu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom i grmljavinom, vjetrovito i osjetno svježije. Prema kraju dana razvedravanje. Puhat će umjeren, osobito u gorju i jak sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 24 i 26, u okolnom gorju od 16 do 19 °C. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene