Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnici obišli rodilišta

FOTO: Bebe rođene u novogodišnjoj noći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Novu godinu rodilišta diljem zemlje ušla su s novim bebama.

Zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić i njegova zamjenica za društvene djelatnosti Sonja Borovčak na novogodišnje su jutro tradicionalno obišli i darivali novorođenu djecu u zabočkoj bolnici. Pored buketa cvijeća, radosne mame dobile su i 2.000 kuna iz županijskog proračuna. Prvu bebu u ovoj godini na svijet je donijela 23-godišnja Željka Ladišić iz Huma Zabočkog.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kao u Gibinoj pjesmi "Dvije sestre blizanke rođene u ponoć": Pogledajte gdje su se rodile prve hrvatske bebe u novogodišnjoj noći Tijela beba u bolnici u Gazi Jezivi prizori VIDEO Pakao u bolnici: Otkrivene mrtve bebe na intenzivnoj, tijela se raspadaju...

Ponosna majka dočekala je goste sa svojim dječačićem Neom, koji je rođen u dva sata i pet minuta, a težio je 3.850 grama i dugačak je 51 centimetar. No, Neo nije bila jedina beba prvih sati 2010. godine, jer su rođene i tri djevojčice na veselje svojih majki.

‘Lani smo imali 1.004 poroda, ali čak 11 slučajeva blizanaca, tako da je rođeno ukupno 1.015 djece. Iako smo godinu ranije imali porod više, u 2009. je rođeno više beba zbog neuobičajeno puno blizanaca. Veseli nas svojevrsni baby boom, kako u Zagorju tako i u cijeloj Hrvatskoj, budući da je prošle godine (2008.) po prvi puta bilo više rođenih nego umrlih u Lijepoj našoj’, rekao je ravnatelj bolnice dr. Stanko Belina. Prvo novorođenče u Vukovarsko-srijemskoj županiji rođeno je u rodilištu Opće bolnice Vinkovci. U 4,51 sati Lidija Dakić iz Cerića nedaleko Vinkovaca rodila je sina Antuna, potvrđeno je iz rodilišta. (Hina)

Fotografije prvih rođenih beba u Novoj 2010. možete pogletati u priloženoj galeriji fotografija

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene